Inter-Sprint
| 08:15 | Arjan Olsthoorn

Inter-Sprint kiest met Mercedes-Benz voor tweede merk in wagenpark

Inter-Sprint Banden schafte onlangs twee Mercedes-Benz Actrossen aan. De nieuwe knalgele trucks rijden door heel Europa en zijn uitgerust met een GigaSpace- cabine, een Multimedia Cockpit en veiligheidssystemen zoals Active Brake Assist 5 en Lane Keeping Assist. Daarnaast zorgt de MirrorCam voor verbeterd zicht en nog meer veiligheid.

Richard Broeders, transportmanager bij Inter-Sprint Banden: “We hadden in onze omgeving al goede verhalen over de Mercedes-Benz Actros gehoord, maar we wilden deze truck zelf ervaren en vergelijken.”

Nieuw merk in wagenpark

Bandendistributeur Inter-Sprint was op zoek naar een nieuw merk om hun huidige fleet, bestaande uit voornamelijk DAF-trucks, uit te breiden. Broeders licht toe: “Onze zusteronderneming Pregon reed al met trucks van Mercedes-Benz, maar wij wilden het zelf ervaren. We waren nieuwsgierig naar de kosten en baten op het gebied van brandstofverbruik en onderhoud en daarnaast werken we al jaren samen met Van Mossel.”

Focus op veiligheid en comfort

Inter-Sprint Banden koos met de aanschaf van de Mercedes-Benz Actros voor comfort en veiligheid voor hun chauffeurs. De trucks zijn uitgerust met de grootste Actros cabine die behoort tot de ruimste van alle merken: de GigaSpace. De GigaSpace-cabines zijn uitgerust met een innovatieve Multimedia Cockpit, een stille standairconditioning voor een bevorderlijke nachtrust en een premium matras. Deze opties zorgen niet alleen voor een comfortabele, maar ook voor een efficiëntie verhogende leefomgeving.

Mercedes-Benz

De trucks ondersteunen de chauffeur met de nieuwste veiligheidssystemen: Active Brake Assist 5, automatische afstandsregeling, Lane Keeping Assist, Predictive Powertrain Control (PPC) en de MirrorCam. “Het merendeel van onze klanten is gevestigd in stedelijke gebieden. Daar bevalt het rijden met de MirrorCam heel goed. Onze chauffeurs moesten in het begin natuurlijk even wennen, maar het zicht wordt enorm vergroot ten opzichte van normale zijspiegels. Dit vermindert de kans op schade tijdens het lossen in een krappe straat bij Parijs bijvoorbeeld,” aldus Broeders.

Jarenlange samenwerking

Met de levering van deze nieuwe trucks aan Inter-Sprint Banden levert Van Mossel nu alles op het gebied van mobiliteit aan Inter-Sprint Banden. Van Mossel levert al jaren naar tevredenheid personenwagens en bestelwagens aan de bandendistributeur. Het laatste stukje, de Mercedes-Benz trucks, is hier nu aan toegevoegd. Robert-Jan Tros, directeur truck en trailer bij Van Mossel: “De ervaring van het rijplezier is voor elke chauffeur persoonlijk. We zijn daarom trots om te horen dat de chauffeurs bij Inter-Sprint onze trucks met enthousiasme in gebruik hebben genomen.”

Over Inter-Sprint

Inter-Sprint Banden is in de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot Europa’s grootste distributeur van auto- en truckbanden. De voorraad bestaat uit alle bekende premium merken, maar ook uit Europese exclusieve merken en private labels. Inter-Sprint Banden is een van de weinige Nederlandse bedrijven die nog door heel Europa rijden. De ene week rijden ze in Zweden en de andere week in Italië en dat maakt het werk heel divers. Het bedrijf heeft een eigen wagenpark met 45 trekkers, 8 bakwagens, 6 Mercedes-Benz Sprinter bussen, 100 trailers en 30 containerchassis.

Intersprint

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie