Inschrijving YETD sluit over enkele dagen
| 10:53 | Truckstar Redactie

Inschrijving YETD sluit over enkele dagen

Schrijf je snel nog in voor de 2012-editie van Scania’s Young European Truck Driver competitie (YETD). Je hebt nog tot 15 mei de tijd!

In deze spannende chauffeurs-competitie strijden jonge chauffeurs om de titel ‘Young European Truckdriver’. De hoofdprijs is een nieuwe Scania truck ter waarde van 100.000 euro dus je kunt je voorstellen dat er het nodige wordt verwacht van de deelnemers.

Ook tijdens de voorrondes in Nederland zijn mooie prijzen te winnen met als sluitstuk de nationale finale op ons eigen Truckstar Festival in Assen.

Ben jij geboren in 1977, of later, en in het bezit van rijbewijs CE? Dan kun je je nog inschrijven via de YETD-website.

De voorrondes
De voorrondes zijn op 23 en 24 juni bij Scania in Alblasserdam. Hiervoor worden 40 chauffeurs uitgenodigd waarvan de 12 beste naar de finale mogen in Assen. Daar worden ze nogmaals aan enkele pittige tests onderworpen die in het teken staan van anticiperend en zuinig rijden, theoretische kennis, lading zekeren en manoeuvreren.

Een nieuw element dit jaar is gezondheid en veiligheid, welke focust op het belang van voldoende beweging, de juiste voeding en eerste hulp bij ongelukken.

De Young European Truck Driver competitie werd in 2003 voor de eerste keer gehouden in Europa. Inmiddels is de competitie uitgegroeid tot ’s werelds grootste chauffeurswedstrijd in zijn soort. Sinds 2003 is het hoofddoel van de YETD het verbeteren van de verkeersveiligheid op de Europese wegen. In 2010 deed Truckstar-medewerker Korneel Luth buiten mededinging mee met de YETD. Dit jaar doet Jasper Egberts namens Truckstar mee!

Je kunt ook hier kijken voor meer informatie.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie