Aanvaring ferryschepen in Travemunde
| 13:47 | Truckstar Redactie

Aanvaring ferryschepen in Travemunde

Nils Holgersson (TT-line) en Urd (Scandlines) lopen averij op.

Het moet een flinke klap zijn geweest. Gisteren boorde het TT-line ferryschip Nils Holgersson rond de klok van 18.11 een flink gat in de Urd van collega-rederij Scandlines.

Het bijna 200 meter lange schip voer op dat moment net binnen in de haven van Travemunde. In plaats van het maken van een gewenste draaimanoeuvre ging het schip hierbij rechtdoor en boorde zich vol in de zijkant van de Urd. Resultaat: een flink gat van ongeveer zes vierkante meter en schade aan diverse voertuigen die op het dek van de Urd stonden. Vervolgens maakte het schip slagzij door grote hoeveelheden water die het schip binnendrongen. Ongeveer vijftig vrachtwagens die op het onderdek stonden zijn hierdoor ‘onder water gelopen’.

Ook de Nils Holgersson liep schade op: onder water liep het schip aan beide zijden van de boeg een scheur van circa drie meter op. De oorzaak van de aanvaring is nog onduidelijk, maar vooralsnog wordt een kapotte boegschroef bij de Nils Holgersson genoemd.

Tevens ontstond door de aanvaring een flinke golf die volgens een internetbericht van de krant Lubecker Nachrichten  diverse boten in een nabijgelegen jachthaven beschadigde.

Geen gewonden
De Duitse waterpolitie meldt dat er op beide ferryschepen geen gewonden zijn gevallen. Vooralsnog worden beide schepen uit de vaart gehouden. 

De Nils Holgersson is een bekende veerboot voor Nederlandse vrachtwagenchauffeurs die op Scandinavië rijden. De veerboot vaart tussen Travemunde in Duitsland en het Zweedse Trelleborg.

De Scandlines Urd vaart tussen Travemunde en Ventspils (Letland)

Foto: beide schepen worden tot nader order uit de vaart gehouden

Meer foto’s vind je hier

1 Reactie
  1. Nils holgerson TT Line aanvaring.
    Dat is geen mankement maar gewoon grove menselijke fout geweest. TT kennende zal zich er wel weer uitpraten dat ze een mankement hadden. Daar vroeger Bij Olau net zo iets heeft voorgedaan en dat z zich hier ook zich er geheel uit gepraat hebben. Zie ik dit de zelfde sisser hebben. TT Line is het moeder bedrijf van Olau geweest en die gingen geheel ove lijken heen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie