digitaal inspecteren
| 12:48 | Arjan Olsthoorn

ILT gestart met digitaal inspecteren tachografen

Vanaf maandag 16 augustus start de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) met digitale inspecties van de tachograafbestanden van vrachtwagens en bussen. Hiermee zet de Inspectie de volgende stap naar digitaal toezicht.

Vanaf die dag kunnen bedrijven in het wegvervoer van de inspectie het verzoek ontvangen om hun tachograafbestanden digitaal aan te leveren. Dit moet worden gedaan via een webformulier. De ILT analyseert hiermee in hoeverre deze bedrijven de regels voor de rij- en rusttijden in het wegvervoer naleven.

Projectleider Martijn Klaassen legt de voordelen van dit online systeem uit. “Efficiency en effectiviteit staan voorop. Voor ons als ILT, maar zeker ook voor de ondernemers. De bedrijven kunnen snel en simpel hun bestanden met ons delen. Zonder dat er een inspecteur bij hen langs hoeft te komen, wat vaak een tijdrovend bezoek is. Goede naleving zorgt immers voor minder inspecties. Wij kunnen de gegevens sneller verwerken en krijgen zo een beter inzicht in de naleving binnen de markt.”

Terugkoppeling bevindingen

“Het voordeel is ook dat de bedrijven zelf snel inzicht krijgen in hoe ze het doen als het gaat om de naleving van de rij- en rusttijden. Ze krijgen onze bevindingen teruggekoppeld en kunnen daarmee, indien nodig, aan de slag”, aldus Klaassen.

Meer informatie over digitale inspecties is te lezen op www.ilent.nl/tacho-formulier.

4 Reacties
  1. Noem een ander beroep waar je op de minuut word afgerekend 😠. Behalve Verstappen weet ik er geen 1 te noemen . Deze week trouwens 2 rollen wc papier gebruikt mocht je dit ook willen weten . Mvg R

  2. ik ben ook altijd vrachtwagenchauffeur geweest, en als ik met mijn Luxe auto of Camper ooit onderweg weg ben ,dan word er door de buitenlandse Chauffeurs tijdens het inhaal verbod gewoon ingehaald, niet dat ik er zo een probleem mee heb ! maar krijgen of worden de Romenen Polen Hongaren en in ieder geval de oost Europeanen daar niet op gecontroleerd of bekeurd?? wan het lijkt mij dat voor die mensen de inhaal verboden niet gelden!! als ik dan ooit mijn Zonen hoor dan zijn er Politie Agenten die bij de Nederlandse Chauffeurs zo wat het bloed onder de nagels vandaan halen tijdens een Controle!!

  3. Er wordt al geschreven bij 5 minuten. Als je net even geen plek kunt vinden ben je al de sjaak als je een overijverige schrijver voor je hebt, de betutteling ten top! Nu gaan ze je nog even actiever en achteraf controleren, kun je dan straks ook achteraf de prentenregen verwachten? Wat een waanzin dit allemaal, het vak chauffeur wordt er echt niet leuker op zo!

  4. Dus als ik het goed begrijp dan worden de Nederlandse transportbedrijven extra gecontroleerd en kunnen de buitenlandse “cowboys” hun gang maar gaan. Of zie ik dat verkeerd?

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie