hyzon
| 15:33 | Arjan Olsthoorn

Hyzon start met bouw 15 waterstoftrucks voor gemeente Groningen

Hyzon Motors Inc. heeft vandaag aangekondigd dat de productie van 15 emissievrije waterstofvoertuigen voor de gemeente Groningen is begonnen. De Groningse productiefaciliteit van Hyzon bouwt de waterstoftrucks.

De order van 15 waterstofvoertuigen bestaat uit 10 emissievrije middelzware en zware vrachtwagens voor gemeentelijke doeleinden. Zoals water-, vuilnis-, haakarm-, kraan- en bestelwagens en vijf emissievrije bestelwagens. De levering van de eerste voertuigen wordt in het derde kwartaal van 2021 verwacht. De overige voertuigen zullen naar verwachting eind 2021 worden geleverd.

Energiestad

De gemeente Groningen heeft meer dan 300 voertuigen in haar wagenpark, waaronder 10 voertuigen die eerder van HCT zijn overgenomen. HCT heeft eerder al nauw samengewerkt met de gemeente Groningen voordat de joint venture met Hyzon van start ging. Groningen staat bekend als de Energiestad van Nederland. Al meer dan 10 jaar investeert Groningen in duurzaamheidsmaatregelen zoals het verbeteren van openbare gebouwen, energie-efficiënte straatverlichting en alternatieve brandstoffen voor het wagenpark van de stad.

‘Trots’

Craig Knight, CEO en mede-oprichter van Hyzon Motors, zei: “We zijn er trots op dat we waterstofvoertuigen kunnen gaan leveren aan de gemeente Groningen. De stad Groningen staat bekend als toonaangevend op het gebied van duurzaamheid en we kijken ernaar uit om hen te helpen een bloeiende duurzame energie- en waterstofeconomie op te bouwen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie