HMS met wendbare DAF CF
| 11:56 | Korneel Luth

HMS met wendbare DAF CF

NV Haagse Milieu Services heeft onlangs een wendbare DAF CF in gebruik genomen met huisvuilopbouw en Palfinger-kraan

De Haagse Milieu Services, (HMS) verzorgt de inzameling van huishoudelijk afval in de Gemeente Den Haag. Voor het legen van de ondergrondse afvalcontainers zet HMS sinds kort de eerste DAF CF Euro-6 truck in.

Het is geen toeval dat HMS een DAF koos; het bedrijf beschikt namelijk over een eigen wagenpark van circo 85 voertuigen van hoofdzakelijk het merk DAF.

Comfortabele cabine

“De DAF CF is voor ons het beste concept voor de stedelijke inzameling van huisvuil. De DAF CF koppelt een grote wendbaarheid aan compacte afmetingen en een comfortabele cabine met een ergonomisch verantwoorde instap”, aldus Arjen Baars, directeur van HMS. 

“De chauffeurstevredenheid is groot en ook technisch hebben wij uitstekende ervaringen met DAF en DAF-dealer Blom-DSW.”

De truck is tevens uitgerust met een Palfinger 24 ton/meter autolaadkraan met stempels om de afvalcontainers uit hun ondergrondse bunkers te kunnen lichten.

“Wij hebben inmiddels al meer dan vijfduizend ondergrondse vuilcontainers in de stad”, zegt Baars. “De voertuigen die wij inzetten voor het legen van de ondergrondse inzamelpunten zijn van het FAN type, met een sturende naloopas. Daarmee hebben we een goede verdeling van het gewicht in combinatie en een korte draaicirkel.”

HMS met wendbare DAF CF

Compact en ruimte

De stap naar Euro-6 zorgt bij menig opbouwer van technisch gecompliceerde carrosserieën voor uitdagingen. DAF biedt diverse mogelijkheden voor de plaatsing van de demperunit, het roetfilter en biedt tevens staande uitlaatpijpen en een gedeelde demper-unti, wat voor opbouwers ruimte creëert.

Zo was de opbouw van de Palfinger 24 ton/meter autolaadkraan met zijn stempels geen enkel probleem. De opbouw van zowel de Palfinger autolaadkraan als de Haller kraak-persopbouw vond plaats in nauwe samenwerking met DAF dealer Blom-DSW onder begeleiding van Roteb Lease.

Baars: “Wij willen een zo compact mogelijk voertuig met het oog op het werk in de vaak nauwe binnenstad en dankzij de gedeelde unit bleek dat uitstekend mogelijk. Door de toepassing van de staande uitlaat met een geïntegreerd roetfilter achter de cabine is deze DAF net zo compact van opbouw als onze Euro-5 voertuigen.”

Veiligheid

Het werken in de binnenstad vormt dagelijks een uitdaging voor de chauffeurs. Intensief lokaal verkeer, en fietsers en voetgangers maken het de chauffeurs niet gemakkelijk. “Steeds vaker zien we dat fietsers en voetgangers met dopjes in de oren starend naar een smartphone aan het verkeer deelnemen. In dat hectische verkeersbeeld moeten onze chauffeurs hun werk doen en dat vergt alle aandacht.”

Om die reden hebben we onze voertuigen uitgerust met front- zij en achter camera’s van Orlaco. Verder zijn er werklampen aangebracht voor beter zicht en hebben we een spiegelafstelplaats op ons terrein ingericht. Daarnaast krijgen onze chauffeurs met regelmaat intensieve cursussen die tot doelstelling hebben om blijvend veilig te werken.”

Allison Automaat

“Wij werken met Allison automatische versnellingsbakken die in het intensieve stadsverkeer uitstekend tot hun recht komen. Onze chauffeurs moeten vaak op de centimeter nauwkeurig manoeuvreren en dat werkt perfect met die Allison transmissie. Voor ons werkt de combinatie DAF met Allison bijzonder goed. Het complete plaatje klopt zowel technisch als in de relatie met de dealer. Bovendien zijn onze chauffeurs tevreden en dan zijn wij het ook”, aldus Baars.

 

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie