Guus Moeijes (69) overleden
| 16:09 | Truckstar Redactie

Guus Moeijes (69) overleden

Transportondernemer en pionier overleden

Guus Moeijes (69), mede-directeur van Moeijes Internationale Transporten uit Zwaag, is afgelopen maandag overleden.

Het bedrijf plaatste een rouwadvertentie op haar website. 

‘Vol verdriet delen wij u mede dat na een arbeidzaam en welbesteed leven op zijn eigen wijze is gestorven mijn lieve man, onze vader, schoonvader en opa’, meldt de rouwadvertentie die het West-Friese bedrijf op haar website plaatste. 

Pionier
Guus Moeijes gold als een belangrijke pionier in het Nederlandse wegtransport, en werd vooral bekend vanwege de grootvolumecombinaties waarmee het bedrijf vanaf begin jaren ’80 reed. Moeijes bleef ermee doorrijden zo lang het kon, want het rendement van deze auto’s was hoog. Later verving Moeijes de bekende trucks met topsleeper-cabine door DAF’s van het type 105 met Super Spacecab cabine, die nog steeds een bekende verschijning vormen op de Europese wegen.

De afscheidsbijeenkomst is op vrijdag 5 juli om 20.00 uur in de garage van het transportbedrijf, gevestigd op het adres De Factorij 19 in Zwaag. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren. De crematie zal plaatsvinden op zaterdag 6 juli om 16.00 uur in Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3 te Schagen. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie