| 16:39 | Bert Mateboer

Friet en Volvo: goede combinatie

Stil, zuinig en beschikbaar met uitgebreide veiligheidsopties. Dat waren voor Farm Trans belangrijke redenen om vier nieuwe Volvo FM 420 4×2-trekkers in gebruik te nemen voor het transport van diepvriesfrites.

Farm Trans zet de vier Volvo’s in voor het pendelwerk tussen de vestiging van Farm Frites in Oudenhoorn en de haven in Rotterdam. “Kenmerkend voor dit werk is dat we door dichtbevolkt gebied rijden,’’ zegt fleetmanager Edwin Vrolijk van Farm Trans. ,,Omdat dit 24/7 doorgaat, hebben we bij de specificatie van deze nieuwe trucks extra aandacht besteed aan geluid. We doen er alles aan om het werk zo stil mogelijk uit te voeren. Daarom hebben we bijvoorbeeld gekozen voor de stilste banden die verkrijgbaar zijn.”

Lekker stil

Daarnaast zijn de trucks voorzien van een Ecogen generator, waarmee het mogelijk is om diesel aangedreven koeleenheden elektrisch aan te drijven. “De Ecogen generator maakt gebruik van de PTO van de truck om stroom op te wekken voor de koelmotor. Daardoor is de koelmotor nauwelijks meer hoorbaar en besparen we brandstof.”

Veiligheid is voor Farm Trans ook een belangrijk item. Vrolijk: “Wij kiezen standaard voor alle beschikbare veiligheidsfuncties. In dit geval zijn de trucks voorzien van het Active Safety-pakket met alle mogelijke veiligheidsopties en het Visibility Plus-pakket voor optimaal zicht. Ook hebben we gekozen voor een Globetrotter-cabine: vanwege de extra ruimte en comfort onderweg. De chauffeurs zijn onder andere zeer te spreken over het infotainmentsysteem en de dodehoekcamera. En wat ook als zeer positief wordt ervaren is de lage instap met twee treden. Voor chauffeurs die zestig à tachtig keer per dag in- of uitstappen is dat natuurlijk ideaal.”

Edwin Vrolijk:

Lage instap

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie