FM-bakwagens voor Holwerda
| 16:10 | Korneel Luth

FM-bakwagens voor Holwerda

Vijf blije gezichten bij Holwerda Logistics. Dat bedrijf nam onlangs vijf nieuwe Volvo FM’s in gebruik.

Holwerda Logistics, gevestigd in Almere heeft zich toegelegd op distributietransport, warehousing en verhuizingen. In dat werk past de FM als flexibel inzetbare truck goed, zo was de redenering.

3 x FM 330 bakwagen – 2 x FM 410 voor LZV-werk

Alle vijf nieuwe Volvo FM bakwagens hebben de 11 liter Euro 6-motor. Drie van de vijf trucks zijn uitgevoerd als solo bakwagens. Dit zijn FM 330 Globetrotters met een korte wielbasis; de opbouw heeft een inhoud van 40 kuub.

Daarnaast werden twee FM 410 Globetrotter bakwagens afgeleverd. Deze trucks kunnen ook als LZV-combinaties ingezet worden: bakwagen, dolly en oplegger.

De LZV wordt voor groot-volume distributie gebruikt binnen Nederland, en voor aanvoer naar het eigen cross-dock-center in Almere.

Vooral de kwaliteit en de flexibiliteit van de Volvo FM vormden de basis voor de beslissing.

Flexibele, sterke trucks

Eigenaar Jaap Holwerda: “We hebben bewust gekozen voor de Volvo FM vanwege de flexibiliteit van de trucks. Ze zijn comfortabel, bieden een goed werkklimaat, maar zijn toch compact genoeg om in binnensteden te kunnen opereren.”

“De trucks zijn qua motorvermogen en cabine over-gedimensioneerd, maar ook dat is bewust gedaan, omdat ze daardoor flexibel in te zetten zijn.”

Voor de chauffeurs betekent dit lekker rijden, met soepele, sterke trucks. Maar Holwerda besteedt tevens veel aandacht aan veiligheid en zuinig rijden: “Dat zijn zaken die hand in hand gaan. Wij hechten zeer veel waarde aan een goede instructie bij nieuwe voertuigen.”

FM-bakwagens voor Holwerda
Op een rijtje bij Volvo Group Truck Center in Almere.

Instructie

“De chauffeurs krijgen een uitgebreide instructie bij Volvo Group Truck Center, Almere, de dealer die de auto’s afleverde. Het helpt om het voertuig te begrijpen teneinde het maximale eruit te halen. Zo zijn we ook omgegaan met Code 95. Wanneer je inzet op zuinig rijden zie je dat niet alleen terug in het brandstofverbruik, maar ook in schades en slijtage.”

“Het brandstofverbruik houden we nauwgezet bij en daar constateren we een daling van circa tien procent. We verwachten dat de nieuwe Volvo FM bakwagens daar ook een positieve bijdrage aan zullen leveren.”

FM-bakwagens voor Holwerda
Nette, overgedimensioneerde trucks, waarmee je als chauffeur in het binnenlandwerk niks te kort komt. 

Holwerda Logistics

Het wagenpark van Holwerda bestaat uit circa 45 trekkende eenheden, waarvan het merendeel Volvo.Holwerda is een servicegerichte transport- en verhuisorganisatie met de hoofdvestiging in Almere. Het bedrijf wil toegevoegde waarde bieden door onder meer een hoge beladingsgraad te realiseren, cross dock-faciliteiten en een grote mate van flexibiliteit.

Jaap Holwerda: “Wij denken niet op de korte, maar op de lange termijn. Met name in de fijnmazige distributie zie je dat de markt volop in beweging is. Dat heeft vooral te maken met de ontwikkelingen op het gebied van internetverkopen. Als er dan door een andere frequentie van bevoorraden een besparing voor onze klanten gerealiseerd kan worden, geven we dat aan. Wij zijn daar proactief en transparant in.”

Het kan de klant helpen bij zijn logistieke afweging. Het is onze taak, met behulp van slimme planningsoplossingen, onze klant daarin te helpen tegen zo laag mogelijke kosten.”

 

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie