FH dubbele kilometer-miljonair
| 12:40 | Korneel Luth

FH dubbele kilometer-miljonair

Zo nu en dan komen we bijzondere plaatjes tegen op Facebook, zoals deze dubbele kilometer-miljonair.

De truck in kwestie is een Volvo FH12 420 van Gebroeders de Mooij B.V. die maar liefst twee miljoen kilometers achter de kiezen heeft.

Probleemloos

Dat klinkt als een goed verhaal en we belden even met planner Hans de Mooij van Gebr. De Mooij uit Rijnsburg voor een paar details. Hans vertelt: “De auto heeft die twee miljoen kilometer probleemloos gereden, ook zonder schades, en met dezelfde chauffeur: Wout Wagter”, (rechts op de foto).

“We hebben nooit grote problemen met de truck gehad”, vervolgt Hans. “Er zijn wel een keer nieuwe koppelingsplaten ingezet, maar dat mag op een gegeven moment ook wel.”

“De wipkar die erachter hangt is er later achter gekomen want deze heeft een klep. Dat had die eerste niet. Qua leeftijd ontloopt de huidige wipkar de motorwagen niet veel, misschien is ie een half jaartje jonger.”

Met bloemen en planten op Rungis

“De auto rijdt voornamelijk op Rungis bij Parijs, en hoofdzakelijk met bloemen en planten maar soms ook wel met groenten en fruit”, zegt Hans verder. En of de auto op korte termijn met pensioen gaat is nog even de vraag.

“De chauffeur, Wout, moet zelf nog anderhalf jaar voor zijn pensioen en hij zegt: ‘laat me die tijd maar lekker volmaken met deze auto.’ Maar misschien dat er aan het eind van het jaar toch wel een nieuwe voor in de plaats komt.”

De foto werd op Facebook geplaatst door Sander Voogt, de plaatselijke vertegenwoordiger van Volvo Trucks die uiteraard trots is op de lange, probleemloze levensduur van de truck. De FH werd eind september 2000 op kenteken gezet.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie