Festival zaterdag: we zijn begonnen!
| 11:05 | Truckstar Redactie

Festival zaterdag: we zijn begonnen!

Zaterdagochtend 10.00 uur. Willie Oosterhuis opent het Truckstarfestival 2012 met zijn kenmerkende spreuk ‘Loaaat goan!’.

Duidelijk herkenbaar aan zijn flamboyante pak heet de excentrieke Twent het publiek, dat langzaam de tribunes bevolkt welkom. De kop is eraf! Snel schakelen we door naar de racetrucks, want we hebben een strak schema.

Met brullende motoren wordt de aftrap gegeven voor  een dag vol dieselgeweld. Vertrouwde namen zoals Zandbergen, Van Koeveringe, Kreeft en Donk passeren de revu maar ook enkele nieuwkomers storten zich in de racetruck achtervolging.

Caravanrace
Als de achtervolging gestaakt wordt gaan we door met wat inmiddels een klassieker is geworden voor het Truckstar Festival: het caravanracen. Doel: het zo snel mogelijk op de kant leggen van een oude caravan die achter een truck bevestigd is. Bijzonder is de deelname van enkele ‘nieuwe’ trucks. Neem bijvoorbeeld de Scania 164.580 van Arend Huizinga. Deze truck, met het kenteken BL is door de monteurs van HAT transport uit Alteveer in 8 weken opgebouwd uit onderdelen van verschillende trucks. Wij zijn benieuwd hoe deze truck het doet!

Verder kun je vandaag genieten van onder andere de decibelcontest; georganiseerd door V8Power.nl. Hierbij gaat het erom dat een truck zoveel mogelijk decibellen produceert. de chauffeursspelen en de stuntcapriolen van Holer Togni. 

Het weer
Echt zomers weer lijkt het vandaag niet te worden. Toch blijft het volgens de berichten nagenoeg de hele dag droog, met een buitje rond het middaguur. Daar doen we het voor! Wil je het volledige programma bekijken, klik dan hier.

Truckstar is tevens te volgen op Facebook en Twitter.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie