Europese belangstelling voor Navistar
| 15:28 | Truckstar Redactie

Europese belangstelling voor Navistar

Het gaat niet goed met het Amerikaanse Navistar. Volkswagen en Iveco zouden interesse tonen, schrijft de Deutsche Financial Times.

Technische tegenvallers bij de ontwikkeling van nieuwe motoren hebben de positie van Navistar ernstig verzwakt en de aandelenkoers is in vier maanden gehalveerd tot 24 dollar. Dat maakt de Amerikaanse truck- en motorenbouwer interessant als overnamekandidaat.

Afgelopen vrijdag liet de topman van Fiat, Sergio Marchionne, weten dat hij uitbreiding van de activiteiten van Iveco op de Noord-Amerikaanse markt interessant vindt. Iveco heeft al aangekondigd dat het de Ducato en de Daily in de VS wil gaan verkopen, maar dan via de Fiat-Chrysler organisatie. Aardig detail: Iveco is zelf ook in beeld als overnamekandidaat, onder meer voor Daimler.

Een andere naam die genoemd wordt, is Volkswagen. Topman Martin Winterkorn wil dat zijn concern de grootste auto- en truckbouwer ter wereld wordt. Niet voor niets heeft VW het aandeel in MAN verhoogd tot 75 procent en is er nog maar pas een nieuw bestuur aangesteld, dat de kracht van VW Nutzfahrzeuge, MAN en Scania moet bundelen. Op de Amerikaanse markt echter stelt VW nauwelijks iets voor, in tegenstelling tot aartsrivaal Daimler (Freightliner, Western Star en Detroit Diesel) en Volvo Trucks. In Wolfsburg doet men de zaak af als ‘pure speculatie’. Evengoed is de koers van het aandeel Navistar sinds afgelopen weekend met 18 procent gestegen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie