Euro-6 subsidie vindt toch doorgang
| 16:24 | Truckstar Redactie

Euro-6 subsidie vindt toch doorgang

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft gisteren ingestemd met een motie van GroenLinks en D66. In de motie werd staatssecretaris Atsma opgeroepen om de aanschafsubsidie voor milieuvriendelijke Euro-6 motoren officieel beschikbaar te stellen.

Met het besluit komt een einde aan een lange periode waarin het invoeren van de beloofde regeling op losse schroeven stond. In februari nog reageerde Atsma positief op een voorstel van de VVD om de 40 miljoen euro die beschikbaar was voor de Euro-6 subsidie te besteden aan andere zaken. Hierdoor zouden een groot aantal transportondernemers die hun investeringsplannen hadden gebaseerd op aanschaf Euro-6 voertuigen met daarbij het verkrijgen van subsidie worden gedupeerd.

Onder andere Transport en Logistiek Nederland en verladersorganisatie EVO hebben zich ingezet om de subsidieregeling alsnog in te voeren.

Op kenteken zetten
Ondernemers kunnen pas een beroep doen op de subsidie als de regeling officieel is gepubliceerd. TLN en EVO adviseren transportondernemers daarom om tot die tijd te wachten met het op kenteken laten zetten van Euro VI voertuigen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie