| 13:59 | Robert Servaas

Enkel nog Mercedes-Benz trucks voor Dailycool

Dailycool uit Warmenhuizen heeft elf Actros trucks in gebruik genomen, allen van het type 1845 LS. De vrachtwagens worden ingezet voor het geconditioneerd transport van (dagverse) levensmiddelen. Bovendien heeft het transportbedrijf twee nieuwste generatie Actros LZV’s besteld. Na deze toekomstige levering bestaat het 45 trucks tellende wagenpark van Dailycool volledig uit Mercedes-Benz vrachtwagens. De trucks zijn én worden geleverd door GomesTrucks.

Na jarenlang een tweemerkenbeleid te hebben gevoerd, stapt Dailycool in de loop van dit jaar volledig over op de trucks van Mercedes-Benz. Daarin is de aanschaf van elf Mercedes-Benz Actros 1845 LS trucks de op-een-na-laatste stap. De vrachtwagens worden ingezet voor het geconditioneerd vervoer van (dagverse) levensmiddelen. Alle trucks binnen het wagenpark van de logistiek dienstverlener rijden dubbele shifts met een jaarlijkse kilometrage van 200.000 km, zo ook de onlangs geleverde Actros trucks. Om desondanks een hoge inzetbaarheid van de truck te blijven waarborgen, maakt Dailycool gebruik van de Fleetboard-module Service & Uptime. Hiermee wordt door dealer GomesTrucks het onderhoud efficiënt ingepland en ongeplande stilstand geminimaliseerd.

Ook door het relatief lage brandstofverbruik van de Mercedes-Benz trucks viel de keuze wederom op de vrachtauto’s van het merk. De trucks zijn uitgevoerd met moderne systemen om het brandstofverbruik verder terug te dringen. Zo beschikken de Actros-vrachtauto’s over Predictive Powertrain Control (PPC): een assistentiesysteem dat de klassieke cruisecontrol helpt, doordat het een aan de topografie aangepaste rijstijl in de automatisering integreert. Bovendien maakt Dailycool gebruik van de Fleetboard Inzetanalyse. Het Mercedes-Benz telematicasysteem levert data over de rijstijl van de chauffeurs en biedt handvatten voor de ontwikkeling van zuiniger en veiliger rijgedrag. GomesTrucks biedt hierbij begeleiding en coaching.

Later dit jaar worden nog twee Actros trucks van het nieuwe model geleverd. Met de komst van deze vrachtwagens zullen alle 45 trucks in het Dailycool-wagenpark een ster op de grille dragen. De twee trucks beschikken over de typische innovaties van de nieuwste generatie Actros. Zo zijn de zijspiegels vervangen door de MirrorCam’s, waardoor zowel de veiligheid als aerodynamica wordt verbeterd. De chauffeur ziet door het camerasysteem beter wat er rondom de truck gebeurt. Verder zijn de vrachtwagens ook voorzien van doorontwikkelde systemen als Active Brake Assist 5 (ABA5), PPC en het nieuwe Active Drive Assist. De trucks zullen als LZV gaan rijden op vaste routes.

Dailycool is honderd procent dochter van de Schot Groep. Met 45 trekkende eenheden verzorgt de logistieke dienstverlener geconditioneerde transporten van (dagverse) levensmiddelen binnen Nederland, België en Duitsland. Deze oplossingen variëren van FTL (Full Truck Load) tot meer fijnmazige distributie. Met een prestatiegerichte marktbenadering verwacht Dailycool verder autonoom te groeien.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie