kuehne + nagel
| 10:19 | Arjan Olsthoorn

Eerste CAO-actie van start bij Kuehne + Nagel Zaandam

Leden van FNV Transport & Logistiek voeren actie bij twee distributiecentra in Zaandam. Ze doen dat om hun eisen kracht bij te zetten voor een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer.

Werkgevers hadden tot afgelopen maandag om op de eisen van de leden in te gaan. Cindy Onvlee, bestuurder FNV Transport & Logistiek: ‘Werkgevers zijn daar onvoldoende op in gegaan. Het is tijd na twee jaar zonder loonsverhoging, dat er een fatsoenlijke cao komt.’

Actie
De FNV-leden gaan aan de poorten van de distributiecentra van Kuehne + Nagel uitleggen aan chauffeurs waarom er actie wordt gevoerd. Dit zorgt voor oponthoud bij het uit- en inrijden bij de poorten.

Loon
FNV wil dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten bovendien binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal 14 euro bruto per uur.

Eerder stoppen
De vakbond wil verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd.

150.000 mensen
Onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen ruim 150.000 mensen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie