ECT Delta
| 13:49 | Arjan Olsthoorn

ECT Delta terminal tekent voor nieuwe kadekranen

Onlangs ondertekenden Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en Sany Europe, onderdeel van Sany Heavy Industries uit Changsha, China, een contract voor de bouw en levering van drie nieuwe kadekranen met een optie op nog vier kadekranen.

De nieuwe kranen vormen onderdeel van een omvangrijk investeringsprogramma op de ECT Delta terminal. Dat omvat onder andere hybride automatisch gestuurde voertuigen, hybride straddle-carriers en multi-trailer trekkers. Tevens is ECT bezig met een omvangrijk wervingsproject, inmiddels zijn er meer dan 150 nieuwe medewerkers aangenomen. Met deze investeringen maakt men de terminal gereed om ook naar de toekomst toe haar positie als één van de belangrijkste containerterminals van Europa te verstevigen.

Sany

De leverancier van de kranen, Sany Heavy Industries, is voor ECT Delta een nieuwe leverancier. Sany bouwde al eerder kranen voor andere terminals binnen de Hutchison Ports groep. De kranen zullen worden gebouwd in Zhuhai in de provincie Guangdong in China.

Lees ook: Maasvlakte II krijgt groot crossdock en coldstore in 2023

De kranen zelf gaan uiteraard voldoen aan alle eisen die ECT stelt met betrekking tot o.a. veiligheid en operationele inzetbaarheid, waaronder de efficiënte behandeling van ook de allergrootste schepen van onze klanten. De nieuwe kadekranen zijn volledig op afstand bedienbaar (remote control) en hebben een outreach van meer dan 25 containerrijen. De nieuwe kranen zijn na levering de grootste kranen van ECT.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie