Volvo Group
| 10:18 | Arjan Olsthoorn

Duizenden banen weg bij Volvo Group

Volvo Group schrapt ruim vierduizend kantoorbanen als gevolg van de coronacrisis. Dat laat het bedrijf weten in een bericht op hun website. De banen verdwijnen bij de tak die vrachtwagens, graafmachines en bussen produceert. Hieronder valt ook Renault Trucks.

“De coronacrisis en de wereldwijde maatregelen die zijn genomen om deze te bestrijden, hebben geleid tot een marktsituatie die onze industrie ernstig heeft getroffen. Met als gevolg dat er naar verwachting een afname van de vraag van onze producten zal zijn. Tegelijkertijd versnellen we de competentieverschuiving, die nodig is voor nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

De behoefte aan personeelsreductie zou groter zijn geweest als er geen verschillende steunmaatregelen van de overheid waren geweest, waardoor ontslagen op korte termijn en andere soortgelijke maatregelen mogelijk waren. De personeelsinkrimping zal binnen de hele Volvo Groep op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de lokale bedrijfssituatie, de nationale wetgeving en de arbeidsmarktpraktijken. In sommige landen, waaronder Zweden, omvatten de geplande maatregelen ontslagen.

“De Volvo-cultuur blijft onze leidende ster in dit werk, waar we als één team zullen samenwerken met de vakbonden om deze aanpassing op een verantwoorde manier door te voeren”, zegt Martin Lundstedt. “Met deze veranderingen zal de Volvo Group een sterke positie behouden, worden aangepast aan de nieuwe marktsituatie en toonaangevend blijven in de transformatie naar duurzame transport- en infrastructuuroplossingen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie