| 13:37 | Robert Servaas

Derde DAF XF trekker voor Ronckers Transport

De zaken gaan goed bij het jonge transportbedrijf van Luuk Ronckers. Vier jaar geleden kocht hij zijn eerste DAF XF-trekker. Onlangs is de derde in gebruik genomen, een XF 480 FT met een rijk uitgeruste Super Space Cab afgeleverd door Allers Bedrijfswagens B.V.

“In 2011 ben ik voor mijzelf begonnen, als eigen rijder”, aldus Luuk. “Ronckers Transport heeft nu een wagenpark van vier trekkers, waarvan dus drie van het merk DAF. Ik ben inderdaad van huis uit een echte DAF-man. Een merk dat op alle fronten gewoon goed is: niet te duur in aanschaf en met goede kwaliteit. Als je met een onderneming start zijn dat punten die bij de keuze gewicht in de schaal leggen.”

Bij Ronckers Transport maken de trucks veel uren. Het bedrijf is gespecialiseerd in allerhande bulktransport met veelal zeer verre bestemmingen, in Italië, Spanje en zelfs Griekenland. Luuk: “Per jaar legt een truck tot wel 150.000 kilometer bij ons af en dan komen er nog motordraaiuren voor het laden en lossen van de bulkopleggers bij.” Met zoveel kilometers achter het stuur telt comfort. “De nieuwe generatie XF, waarvan ik er nu twee heb, is op dat punt nog weer verder verbeterd. Het rijcomfort is prima en ook de stilte en de ruimte in de cabine. Het ontwerp daarvan is doordacht. Wij hebben gekozen voor veel opties, zoals omvormer voor 220 Volt, koelkast, LED-verlichting, DAF Comfort-stoel, standkachel en -airco en luchthoorns. De nieuwste DAF XF-trekkers hebben standaard een automaat. Deze TraXon-transmissie pakt heel mooi op en schakelt niet overdreven vaak terug bij het klimmen. Het is geen flipperkast zoals we wel eens zeggen. Juist bij het transport van vloeistoffen is dat erg fijn. Het voorkomt schommelen van de inhoud.”

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie