De Jong Zuurmond
| 11:55 | Arjan Olsthoorn

De Jong Zuurmond neemt Volvo FH 8×4-trekker in gebruik

Onlangs is er een opvallend paradepaardje aan het wagenpark van de specialist in infrabeheer, onderhoud en groenbeheer toegevoegd. Volvo Trucks dealer, Van Dijk Trucks Culemborg, leverde een Volvo FH 8×4 Globetrotter af, met een dieplader van Notenboom.

Als er één bedrijf in de Betuwe te noemen is, waarvan iedereen wel een keer heeft gehoord, is het De Jong Zuurmond. De herkenbare voertuigen in de kleuren geel, oranje en blauw kom je door heel Nederland langs de weg tegen.

“Wij hebben een materiaal gedreven organisatie”, vertelt eigenaar Gerrit Zuurmond, die samen met zijn vrouw Erica het bedrijf met ruim vijfhonderd medewerkers runt. “Dat betekent ook dat we ons wagenpark en alle voertuigen en machines daaromheen continu op peil houden. Wij bieden alle disciplines op het gebied van beheer en onderhoud rondom wegen en waterwegen aan en we hebben zoveel mogelijk eigen materiaal in huis zodat we de hele keten kunnen organiseren. We hebben in totaal zo’n zestig landbouwmachines, 75 tractoren en 75 vrachtwagens.”

‘180 ton’

De laatste aanwinst is een Volvo FH 8×4; een trekkend voertuig met een dieplader van Notenboom. “We hebben onlangs een aantal zware, asfalt gerelateerde machines aangeschaft en die willen we zelf kunnen vervoeren. De truck heeft met ontheffingen een maximaal gewicht van 180 ton, dus ook voor toekomstige machines is het een waardevolle toevoeging. Het is een mooie truck om te zien, hij heeft alle veiligheidsopties en nog belangrijker: het is heel fijn gereedschap. Voor de jongens die ermee werken is het een stukje trots en voor ons als bedrijf is het weer een mooi visitekaartje.”

Volvo FH 8x4

 

‘Dubbel inzetbaar’

De voertuigen die door De Jong Zuurmond ingezet worden, zijn zeker niet standaard. “De meeste voertuigen moeten dubbel inzetbaar zijn. Service is bij ons ontzettend belangrijk, dus we moeten de spullen zo veelzijdig mogelijk in kunnen zetten om de planning te halen. Van onze leveranciers verwachten wij ook dat zij mee kunnen in onze standaard. Van Dijk Trucks is bij uitstek een partij die dezelfde no-nonsense mentaliteit heeft als wij; het zijn aanpakkers. Als er een probleem is, wordt het zo snel mogelijk opgelost, zonder vragen te stellen. Met Han schakelt het ook prettig: als ik een idee heb voor een nieuwe truck, werkt hij alles uit en betrekt hij er de juiste onderleveranciers bij om het perfecte product te leveren.”

Vestigingsmanager Han de Bruijn is blij met de – soms – uitdagende samenwerking. “Wij doen ons best om op elke vraag snel te schakelen. Vanwege het bijzondere materieel dat De Jong Zuurmond rond heeft rijden, is het niet altijd mogelijk om acuut een oplossing te regelen, maar we weten meestal wel de kanalen te vinden om tóch iets voor elkaar te krijgen. Dat doe je ook, omdat je het vertrouwen naar elkaar hebt uitgesproken. Gerrit moet op ons kunnen vertrouwen, zodat zijn klanten weer op hem kunnen vertrouwen. Onze jongens zijn ontzettend gemotiveerd om een stapje extra te zetten, omdat ze weten dat het heel erg gewaardeerd wordt.”

En dat vertrouwen heeft Gerrit uitgesproken: een nieuwe Volvo FM 10×4 met een lengte van 8 meter is besteld. Eén van de eerste in Nederland.

Foto’s: Van Dijk Trucks

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie