Otokar
| 10:06 | Arjan Olsthoorn

DAF Trucks levert 100 motoren aan Turkse busfabrikant Otokar

DAF Components heeft 100 Paccar MX-11-motoren geleverd aan de Turkse busfabrikant Otokar. De Euro 6-krachtbronnen worden gemonteerd in nieuwe ‘Metrobussen’; de populaire geledevoertuigen die Istanbul doorkruisen op speciale rijbanen voor snelbussen.

DAF Components is een toonaangevende onafhankelijke leverancier van componenten zoals motoren, assen en cabines voor fabrikanten van bussen, touringcars, speciale voertuigen en schepen over de hele wereld.

370 pk

De Euro 6 Paccar MX-11-motoren leveren 270 kW/370 pk en een koppel van 1900 Nm bij 900 toeren per minuut. “De vlakke koppelcurve staat garant voor een soepel rijkarakter en biedt passagiers maximaal comfort, ook op de heuvelachtige busbanen van Istanbul,” aldus DAF.

Otokar heeft voor de door DAF gebouwde Paccar-motoren gekozen vanwege de betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten ervan. De service-interval van slechts één onderhoudsbeurt per jaar zorgt bovendien voor een maximale inzetbaarheid van de voertuigen.

‘Nieuw tijdperk’

Kerem Erman, directeur van Otokar Commercial Vehicles: “Dankzij de efficiëntie, levensduur, lage brandstofverbruik, hoge veiligheid en het comfort van de voertuigen, markeert de ingebruikname van de nieuwe Metrobussen een nieuw tijdperk in het openbaar vervoer van Istanbul.”

1.000.000 passagiers per dag

De nieuwe Metrobussen van Otokar bieden plaats aan 200 passagiers en gaan rijden op een speciale, 52 km lange rijbaan voor snelbussen in Istanbul. Deze volgt voor het overgrote deel de heuvelachtige ring van de stad. De Metrobussen van Istanbul vervoeren in totaal ongeveer 1.000.000 passagiers per dag. Het onderhoud van de geledebussen voert Otokar in samenwerking met de plaatselijke DAF-dealer uit.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie