| 14:30 | Arjen van Vliet

DAF Museumdagen in teken van de jaren ’60

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober staan de DAF Museumdagen in het teken van de jaren ’60 van het merk.

De DAF Museumdagen worden gehouden in zowel het DAF Museum als op het terrein van de DAF-fabriek, beide in Eindhoven.

Op het DAF-buitenterrein is een expositie ingericht met klassieke DAF’s; auto’s, bussen en trucks, maar ook brommers uit de jaren ’60 zoals Berini’s, Kreidlers, Puchs, Zündapps en Tomossen. In het DAF Museum is een markt met documentatie, brochures en modellen ingericht. Recent gerestaureerde voertuigen, waaronder de unieke VIPRE Opleggerbus, zijn er ook – net als de vaste collectie van zo’n 120 voertuigen. Het Trucknasium, het educatieve programma van het DAF Museum, is te bezoeken en begeleiders geven hier op beide dagen uitleg over de verschillende lesmodules.

Er zijn speciale toegangsprijzen: volwassenen betalen € 6,00, 65+ en studenten € 5,00, kinderen van 5 tot 15 jaar € 3,00. Museumkaarthouders hebben op vertoon van hun kaart gratis toegang. Gratis parkeergelegenheid is in ruime mate aanwezig op het terrein van DAF Trucks. Historische DAF bussen rijden gratis heen en weer naar het DAF Museum. Vorig jaar werden de DAF Museumdagen bezocht door ruim 2.500 personen.

De DAF museumdagen worden gehouden op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Locaties: DAF Museum, Tongelresestraat 27, 5613 DA Eindhoven, DAF Trucks buitenterrein, Hugo van der Goeslaan 1, 5643 TW Eindhoven.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie