daf museum
| 14:44 | Arjan Olsthoorn

DAF Museum heropent op 9 juni met nieuwe tentoonstelling

Na maanden dicht te zijn geweest vanwege corona gaat het DAF Museum op woensdag 9 juni 2021 haar deuren weer openen.

Tevens zijn de plannen voor de resterende maanden van dit jaar bekend. Er komen maar liefst 3 tentoonstellingen.

Koningsdag-voertuigen

De DAF Kini heeft een prominente rol gespeeld op Koningsdag te Eindhoven. Met Koning Willem-Alexander achter het stuur en zijn oudste dochter Prinses Amalia naast zich is deze strandauto prominent in beeld geweest als opening van de ‘Mobility Karavaan’.

DAF Kini

De door de Italiaanse designer Giovanni Michelotti ontworpen DAF Kini staat centraal in een tijdelijke tentoonstelling tezamen met de andere DAF-voertuigen uit de Mobility Karavaan, waaronder de eerste geproduceerde DAF 600, het eerste truckchassis met motor (VD60), de DAF leger Pony die jarenlang op de terreinen van Het Loo dienst heeft gedaan en de befaamde Eindhovense VIPRE opleggerbus.

De Koningsdag-auto’s zijn te bezichtigen van 9 juni tot en met 30 juni 2021.

Burki-tentoonstelling

Van juli t/m september wordt de grote Burki-tentoonstelling gehouden. Charles Burki (1909-1994) was een befaamde tekenaar, illustrator, ontwerper en schrijver van voornamelijk vervoersmiddelen en gaf met de tekeningen ook vaak een kijkje in de toekomst. Zijn tekeningen zijn beroemd om de details. Burki heeft jarenlang voor DAF gewerkt. De Burki-tentoonstelling in het DAF Museum toont zijn nagenoeg complete genre en laat nog niet eerder getoonde werken van Burki zien.

charles burki

100 jaar Michelotti

De grote klapper dit jaar wordt de tentoonstelling ‘100 jaar Michelotti’. In oktober 2021 is het 100 jaar geleden dat de Italiaanse auto-ontwerper Giovanni Michelotti is geboren (1921-1989). Michelotti heeft meer dan 1200 auto-ontwerpen op zijn naam staan en is medebepalend geweest voor veel DAF-personenauto’s. Naast alle door Michelotti getekende DAF modellen en prototypes zullen ook andere merken en schaalmodellen van zijn hand in het DAF Museum te zien zijn. De tentoonstelling ‘100 jaar Michelotti’ wordt op zaterdag 9 oktober geopend door Edgardo Michelotti en Marc van Doorne.

Michelotti

De tentoonstelling ‘100 jaar Michelotti’ loopt van 9 oktober t/m 31 december 2021.

‘Trots’

Geert Vermeer, voorzitter van het DAF Museum, is enthousiast. “Met het tentoonstellen van de Koningsdag-voertuigen voldoen wij aan een grote behoefte. Direct na Koningsdag is het DAF Museum veel benaderd om de koninklijke DAF Kini van dichtbij te kunnen bekijken. Dat wij nu alle DAF-Koningsdagauto’s bij elkaar en met nieuw fotomateriaal presenteren is natuurlijk geweldig.”

Vermeer vervolgt: “Ik ben er trots op dat het ook gelukt is om dit jaar nog twee andere hele bijzondere tentoonstellingen te organiseren. Zowel de Burki-tentoonstelling als 100 jaar Michelotti zijn echte toppers met collecties die zelden bij elkaar zijn gebracht.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie