| 10:09 | Robert Servaas

Volvo in de keuken

Sinds kort is het mogelijk om een nieuwe, zelf samengestelde Volvo op een bedrijfsterrein, parkeerplaats of zelfs in de keuken te plaatsen. Dit kan met de nieuwe Augmented Reality-app in combinatie met de Volvo Truck Builder.

De Augmented Reality-app (AR-app) is een aanvulling op de Volvo Truck Builder, de tool op volvotrucks.nl waarmee je jouw Volvo kunt samenstellen. De app maakt gebruik van Augmented Reality-technologie. Hiermee is het mogelijk om de persoonlijke configuratie uit de Volvo Truck Builder te tonen in de omgeving van de gebruiker.

“Een in de Volvo Truck Builder geconfigureerde truck wordt hiermee als het ware ‘toegevoegd’ aan de werkelijkheid. Zo kan de nieuwe Volvo FM, FMX, FH of FH16 in iedere omgeving worden neergezet, zoals op een parkeerplaats, naast bestaande trucks in het wagenpark, of zelfs in de keuken”, verklaart Roeland Ruygt, verkoopdirecteur Volvo Trucks Nederland.

De schaal van de projectie kan worden bepaald door de gebruiker. Ook is het mogelijk om rondom de truck te lopen om een goede indruk te krijgen. “Met deze app willen we de productbeleving op afstand verbeteren. Voor een goede eerste indruk is het nu niet meer noodzakelijk om de truck meteen in het echt te zien. Er kan op afstand een goede impressie worden gegeven van het voertuig. En dat is vooral in deze corona-tijd echt een groot voordeel”, vervolgt Roeland Ruygt.

Om de Augmented Reality optimaal te kunnen toepassen, moet je eerst een Volvo-truck samenstellen in de Volvo Truck Builder. Hierna kun je direct doorgaan naar de AR-app en de truck in zijn eigen omgeving plaatsen en bekijken. De AR-app maakt het niet alleen mogelijk om de truck in verschillende kleuren en configuraties van de buitenkant te bewonderen. Ook het interieur kan van dichtbij worden bekeken. De gebruiker kan hiervoor wisselen tussen een ex- en interieurweergave en er foto’s van maken.

De AR-app is beschikbaar voor Android in de Google Play Store en voor iOS in de Apple Store.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie