DAF LF Aerobody
| 16:14 | Marco Bloem

DAF LF Aerobody

In Engeland zie je ’t vaker: gestroomlijnde bakken. DAF introduceert nu de LF Aerobody in Nederland.

DAF introduceert de LF Aerobody, een 12 tons distributietruck, die ‘af fabriek’ geleverd wordt met aerodynamische Paccar-opbouw. In combinatie met een speciaal ontwikkeld spoiler- en fenderpakket kan daarmee volgens DAF binnen het distributietransport een significante besparing in brandstofverbruik en CO2-uitstoot gerealiseerd worden. 

Met het oog op een optimale stroomlijn, loopt de daklijn van de opbouw van de DAF LF Aerobody aan de voorzijde iets op en zijn de hoeken afgerond. Aan de achterzijde loopt het dak van de opbouw in het midden lichtelijk af, eveneens voor een gunstige aerodynamica. Om diezelfde reden wordt standaard een speciaal ontwikkeld pakket fenders en spoilers geleverd, waardoor cabine en opbouw vloeiend op elkaar aansluiten.

16 of 17 Europallets

De LF Aerobody wordt geproduceerd bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië, compleet met opbouw. Die is leverbaar met  inwendige lengtes van 6,75 en 7,05 meter, geschikt voor het vervoer van zestien of zeventien Europallets. Standaard is een laadklep met 1.500 kg hefvermogen en voor extra gebruiksgemak is de LF Aerobody optioneel leverbaar met een zijdeur aan de rechterzijde van de opbouw.

De LF Aerobody is leverbaar met een reeks aan zuinige Euro 6-motoren: de 4,5 liter viercilinder PACCAR PX-5-motor en de 6,7 liter zescilinder PACCAR PX-7-motor met vermogens tussen de 112kW/152 pk en 186kW/253 pk.  

Afgelopen herfst reden we voor het eerst met de nieuwe LF en dat was leuk! Klik hier voor die rij-impressie (even naar onderen doorscrollen).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie