CornerEye
| 13:48 | Arjan Olsthoorn

CornerEye camerasystemen voor wagenpark M. den Hollander

Bakker Bedrijfswagens Apeldoorn heeft onlangs, naar eigen zeggen, een prachtig project mogen realiseren voor Transportbedrijf M. den Hollander BV. Het mocht onlangs op het gehele wagenpark van het bedrijf een camerasysteem installeren.

Het wagenpark van het transportbedrijf uit Beekbergen bestaat uit 20 trekkers van diverse merken (DAF, Scania en Volvo). Alle trucks zijn in twee weken tijd voorzien van een Orlaco CornerEye systeem.

ORLACO CORNEREYE

Het rode vlak is zichtbaar met de Orlaco CornerEye.

Veiligheid

Het Orlaco CornerEye systeem voegt de zichtvelden van de trottoir en frontspiegel samen op een 10″ monitor. Deze monitor is gemonteerd aan de rechterzijde in de cabine. Het systeem voldoet hiermee ruimschoots aan de voorgeschreven zichtklassen V en VI. Tevens zijn deze altijd zichtbaar voor de chauffeur zoals omschreven staat in de spiegelrichtlijn R46. Hiermee wordt volgens Bakker Bedrijfswagen de verkeersveiligheid verhoogd.

Edward van Engelen van Bakker Bedrijfswagens: “Het systeem draagt bij aan het terugdringen van ongelukken, schades en stilstand. Met het behalen van het keurmerk Transport & Logistiek en ISO 9001:2015 is eigenaar Maaik den Hollander niet alleen constant bezig met kwaliteitsverbetering. Maar heeft hij ook oog voor de verkeersveiligheid van zowel zijn chauffeurs als de overige weggebruikers.” Den Hollander ziet het CornerEye systeem dan ook als een extra toevoeging op de bestaande spiegels en veiligheidssystemen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie