Chique Renault T 480's Niek Dijkstra
| 16:18 | Korneel Luth

Chique Renault T 480’s Niek Dijkstra

Container-transporteur Niek Dijkstra heeft het wagenpark verrijkt met drie chique ogende Renault T 480-trekkers.

Het gaat om de T-serie met de High-Sleeper-cabine in de speciale ‘Truck of the Year edition’. 

Niek Dijkstra Transport koos voor de 480 pk sterke DTI krachtbron in combinatie met de Optidriver automatisch schakelende versnellingsbak. Maar daar houdt het niet mee op.

De High Sleeper-cabines zijn uitgerust met alle mogelijke luxe, van lederen bekleding en een lederen stuurwiel tot aan een koelkast en een luxe chauffeursstoel en draaibare bijrijdersstoel. En ook daar houdt het niet mee op.

Maarten Broens, Manager Truck Sales bij Renault: “De trucks zijn bijzonder compleet met Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning en Xenon verlichting. De zijskirts en de in kleur gespoten onderpartij van de cabine maken het plaatje helemaal af. Zeker met de bij Niek Dijkstra standaard aanwezige lichtbak met daklampen zijn de nieuwe Renault-trucks rijdende visitekaartjes.

Niet de eerste Renault’s voor Niek Dijkstra

Niek Dijkstra rijdt al geruime tijd met Renault-trucks. Jan Dijkstra, directeur bij Niek Dijkstra Transport BV vertelt: “We hadden al acht Renault-trucks waaronder vier nieuwe T-modellen. Met deze drie erbij stijgt het aandeel van Renault in de vloot naar elf stuks. De vraag hoe ze het doen, hoef je dan ook niet te stellen. Daar is deze vervolgaankoop een prima antwoord op.”

Met de komst van de nieuwe T’s stijgt het aantal Euro 6-trucks in de vloot naar twintig eenheden. De komst van de milieuzones op de Tweede Maasvlakte heeft gedwongen versneld te investeren in schone trucks.

Chique Renault T 480's Niek Dijkstra
Hier kun je toch zeker wel mee voor de dag komen! Bovendien zijn de trucks rijkelijk voorzien van opties en accessoires waaronder een lichtbak en lichtmetalen wielen.

Chique uitstraling

De nieuwe trekkers zijn niet in de bekende Niek Dijkstra-huisstijl uitgevoerd maar in een chique metallic grijze kleur. Dijkstra: “We hebben gekozen voor de ‘Truck of the Year edition’ vanwege de rijke uitrusting en de fraaie metallic kleur. We hebben de striping aangepast aan de grijze kleur en het resultaat is erg ingetogen, bijna chique. Het is een heel andere uitstraling dan we gewend zijn, maar ik ben er erg tevreden over.”

Niek Dijkstra in Heerenveen en Rotterdam

Niek Dijkstra Transport BV heeft vestigingen in Heerenveen en Rotterdam. De belangrijkste activiteit is het vervoer van zeecontainers.  Het wagenpark van Niek Dijkstra Transport telt nu dertig trekkende eenheden. De laatste jaren groeit het bedrijf snel: “De economische activiteiten in Noord-Nederland en vooral in Heerenveen groeien behoorlijk en dat brengt veel extra werk met zich mee.”

“Wij hebben hier een eigen land-terminal waardoor we onze klanten snel kunnen bedienen. Vanuit Rotterdam rijden we de containers naar Heerenveen. Dat doen we voor een deel met LZV-combinaties. Veel zware containers rijden we echter gewoon met enkele opleggers. Vanuit Heerenveen worden de containers van en naar de klanten gereden. Vanuit dit depot zijn we in staat om altijd snel te reageren op de vraag naar transport”, verklaart Jan Dijkstra.

De trucks werden geleverd door Renault Trucks-dealer M.S. de Vries & Company uit Heerenveen.

 

Klik hier voor alle Renault-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie