Organisatie BedrijfsautoRAI tevreden
| 14:25 | Korneel Luth

Organisatie BedrijfsautoRAI tevreden

De BedrijfsautoRAI van afgelopen week was een succes en kwam op een goed moment.

Dat concludeert de organisatie van de 31e BedrijfsautoRAI. De vakbeurs voor het wegtransport werd goed bezocht.

Maar liefst 55.268 professionals brachten een bezoek. Een stijging van ruim achttien procent ten opzichte van de vorige editie, die in 2012 plaatsvond.

De BedrijfsautoRAI leek na de crisis ten dode opgeschreven, en de editie van 2012 kwam voor velen als een verrassing. Ook voor 2015 was het lange tijd niet zeker of die editie doorgang zou vinden. Toch bleken alle zeven grote truckmerken en een groot aantal opbouwers en trailerbouwers enthousiast genoeg om mee te doen. Tot blijdschap van de vele bezoekers, ook al was de BedrijfsautoRAI in vroegere jaren een stuk groter dan nu.

Enthousiasme

“Het enthousiasme voor trucks, trailers, bestelauto’s en telecommunicatieproducten was in RAI Amsterdam duidelijk merkbaar”, aldus de organisatie. Bovendien kwam de BedrijfsautoRAI voor deelnemende truckmerken en trailerbouwers op een goed tijdstip. De economie zit in de lift en het consumentenvertrouwen stijgt.

Voor het wegtransport beketekent dit: meer werk en een toename aan investeringen. Transportbedrijven vervangen ouder materieel met nieuwe trucks en trailers, én ze breiden de vloot uit met nieuw materieel.

RAI: Bijzondere trucks bij Mercedes
Aan mooie trucks geen gebrek. Bovendien toonden verschillende truckmerken gelikte, op de Nederlandse markt toegespitste voorloopas-trekkers.

‘Ouderwets druk’

Op de BedrijfsautoRAI was het enthousiasme voor nieuw materieel merkbaar. Wim Meerens van Iveco: “Het is weer ouderwets druk.” Scania verkoopdirecteur Jan de Vries: “Wij kijken terug op een uitstekende beurs met een hoge kwaliteit van de bezoekers”.

Ook de trailerbouwers en aanbieders van onderdelen & accessoires toonden zich zeer tevreden. Met name de nieuwe indeling van de beurs, waarbij de truckmerken verspreid over de hallen stonden, heeft voor veel goede zaken gezorgd. Edward Verhoeve van Carrosseriefabriek Heiwo heeft er weinig woorden voor nodig: “Absoluut voor herhaling vatbaar”.

Editie 2017?

Dat laatste vonden wij zelf uiteraard ook. Onze Truckstar-stand werd goed bezocht en de sfeer was uitstekend. Wat ons betreft, maar ook wat de RAI-organisatie betreft is er over twee jaar, in 2017, gewoon weer een BedrijfsautoRAI.

Lees ook:

Renault wil verdubbeling marktaandeel

Kraker K-Force geboute oplegger

Scania’s krijgen Piek Quiet Truck-certificaat

Nooteboom wint SV Innovation Award 2015

Transport Efficiency bij DAF

RAI: Bijzondere trucks bij Mercedes-Benz

BedrijfsautoRAI 2015 geopend

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie