JMC Weilong
| 13:55 | Rik Werner

In China luistert de truck van het jaar naar de naam JMC Weilong

China heeft sinds vorig jaar haar eigen Truck of the Year verkiezing. Waar wij nog een maandje moeten wachten op ‘onze’ uitslag, staat die in Azië al vast. De winnaar is de JMC Weilong. Grote kans dat je ‘m de eerste jaren niet in Europa tegenkomt.

De JMC Weilong gebruikt veel componenten van Ford. Zaken als aandrijflijn, cabine en chassis komen overeen met de in Turkije gebouwde Ford Cargo.

Benchmark

Juryvoorzitter Yu Jing is er van overtuigd dat de samenwerking met Ford er toe heeft bijgedragen dat JMC de titel in de wacht kon slepen. ,,De JMC Weilong is een voor de Chinese markt nieuw platform met nieuwe concepten, waarmee het een benchmark zet voor de volgende generatie heavy duty trucks. Het uiterlijk en ook het interieur, en niet te vergeten het rijgedrag zijn van een baanbrekend niveau. De aandrijflijn van Ford draagt daar volop aan bij. De toepassing van moderne technologie draagt bij aan een niveau van TCO dat prima past bij de behoeften van de Chinese markt.”

JMC Weilong

Auman

Behalve de JMC Weilong golden de Auman EST-A en de Dongfeng T7 (torpedo) dit jaar als kanshebber voor de ereprijs. Vorig jaar werd de Auman EST winnaar van de eerste Chinese Truck of the Year verkiezing.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie