Renault Trucks T High Edition Van Es Transport_3_lowres
| 10:30 | Rik Werner

Van Es verruilt Renault Magnum voor T High Edition Maxispace

Eigenrijder Jan-Kees van Es heeft een primeur te pakken. Hij is de eerste Nederlander die de weg opdraait in een Renault T 520 High Edition 6×2 met liftbare voorloopas en Maxispace cabine.

Van Es blijft daarmee Renault voor het twintigste jaar trouw. De laatste jaren bestuurde hij een Magnum.

Groupage

Van Es zegt heel bewust voor de trekker met 6×2-configuratie te hebben gekozen, vanwege het groupage transport van ferrytrailers waarop hij zich heeft toegelegd. ,,In groupage kan het gewicht op de koppelschotel enorm variëren. Met deze configuratie heb ik altijd een veilige marge ten opzichte van de maximaal toegestane asdruk. Dat werkt efficiënt, scheelt boetes en is ook gunstig voor het behoud van het materiaal.”

Renault Trucks T High Edition Van Es Transport_1_lowres

Maxispace cabine

Van Es’ nieuwe Renault T is uitgerust met verschillende extra’s, zoals Adaptive Cruise Control, bochtverlichting en lichtgewicht aluminium luchtketels en cabinebeugel. Het interieur is afgewerkt met lederen bekleding en carbon-look interieuraccenten. In de Maxispace cabine is het bovenste bed vervangen door drie kastcompartimenten en een neerklapbare tafel. ,,In combinatie met de vlakke vloer en draaibare bijrijdersstoel biedt dit een ruime en multifunctionele werk- en leefomgeving met voldoende opbergmogelijkheden. Zelfs als je een week onderweg bent”, meent Van Es.

Renault Trucks T High Edition Van Es Transport_2_lowres

Positieve ervaringen

Jan-Kees van Es rijdt ferrytrailers voor verladers in Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk. Zijn vertrekpunt, maar ook eindbestemming, is vaak het Rotterdamse havengebied en het Belgische Zeebrugge. Als chauffeur in loondienst maakte Van Es kennis met Renault. En dat beviel goed. Zijn eerste investering als eigen rijder was dan ook een gebruikte Renault Magnum, die nu, na bijna 900.000 kilometers, plaats moet maken voor een nieuwe trekker. ,,Ik ben aan het merk verknocht geraakt, niet in de laatste plaats vanwege het verbruik en de betrouwbaarheid. Daarnaast is de Renault T gunstig geprijsd, zeker gezien de vele functionele extra’s en luxe uitstraling. Ik krijg veel complimenten onderweg.”

Lees ook: Renault hoopt op meer online truckkopers via virtueel kijkje in cabine.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie