Chauffeurs beklimmen Alpe d'Huez
| 14:30 | Truckstar Redactie

Chauffeurs beklimmen Alpe d’Huez

Op woensdag 6 en donderdag 7 juni beklommen zo’n 8.000 Nederlandse fietsers de Alpe d’Huez, waaronder een grote groep chauffeurs.

Dit gebeurde in het kader van Alpe d’Huzes: een vrij heftige wielren-uitdaging waarbij renners voor het zevende jaar zes keer de Alpe d’Huez – een uit de Tour de France bekende berg – beslechtten in ruil voor sponsorgeld voor de strijd tegen kanker.

Team Onderweg
De chauffeurs hebben hun eigen team opgericht: het Team Onderweg. Eén van de renners hierin is onze hoofdredacteur, Arjen van Vliet.

“Toen ik anderhalf jaar geleden werd benaderd om een team van vrachtwagenchauffeurs te steunen in de Alpe d’HuZes, was mijn eerste gedachte: dan fiets ik zelf mee”, zegt Arjen. “Maar toen was het evenement te dicht op het ziekbed en overlijden van mijn vader, helaas ook door kanker. Nu zijn we een jaar verder, en op 7 juni ben ik dus wel van de partij. En ga ik proberen om zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op te gaan. Voor de niet-wielerkenners: de beklimming van de Alpe d’Huez is veertien kilometer lang, waarin 1061 hoogtemeters moeten worden overbrugd en kent een gemiddeld stijgingspercentage van acht procent.”

Het sponsorgeld gaat naar KWF Kankerbestrijding. Team Onderweg haalde vorig jaar ruim 70.000 euro op. Voor dit jaar is 80.000 euro het doel. 

Wil je weten welke chauffeurs meefietsen namens Team Onderweg, én weten hoe je de heren en dames kunt sponsoren? Klik dan hier.

Ook kun je Arjen persoonlijk sponsoren: klik hier.

Wil je verder op de hoogte blijven van de Alpe d’Huzes? Klik dan hier.

Foto: Het is een natte beklimming vandaag op 6 juni. Maar dat is wellicht fijner fietsen dan in de brandende zon. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie