Tesco
| 12:35 | Arjan Olsthoorn

Britse supermarkt Tesco breidt EV-vloot uit met 151 Iveco’s eDaily

De eerste van 151 Iveco eDaily chassis cabines is geleverd aan Tesco. De overige eenheden zullen later dit jaar worden toegevoegd aan de elektrische Iveco-vloot. Met de Iveco eDaily voertuigen ondersteunt Iveco de supermarkt op zijn weg naar een koolstofarme economie.

Iveco heeft aan Tesco, de grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk, de eerste Iveco eDaily geleverd. Dit voertuig met twee accu’s, dat deel uitmaakt van Tesco’s thuisbezorgingsvloot, is gespecificeerd om het laadvermogen en de actieradius te optimaliseren. Nog eens 150 Iveco eDaily modellen met twee accu’s zullen tegen het einde van 2024 worden toegevoegd aan de EV-vloot.

Actieradius

Deze eerste nieuwe Iveco eDaily (42S14E) maakt emissievrije leveringen mogelijk. Dit dankzij de innovatieve modulaire batterijopstelling. De elektrische motor levert sterke prestaties met een vermogen van 140 kW en een koppel van 400 Nm. Met een snellaadcapaciteit van 80 kW kan de actieradius van 100 km in slechts 30 minuten worden bereikt, terwijl een ingebouwde lader van 22 kW Tesco in staat stelt om maximaal te laden via wisselstroomladers in plaatselijke winkels. De koelopbouw kan optimaal profiteren van de 15 kW e-PTO om bederfelijke goederen te koelen tijdens leveringsmissies. Een tweede 12V e-PTO levert laagspanningsvermogen voor extra koeling, waardoor een volledig zelfvoorzienend emissievrij voertuig ontstaat. Tesco profiteert ook van de geavanceerde connectiviteitsfuncties van de eDaily, die de rijmodi van het voertuig op afstand kunnen regelen voor optimale prestaties en efficiëntie.

Vertrouwd

De Iveco Daily is sinds 2010 een vertrouwd onderdeel van de landelijke bezorgvloot van Tesco. Zijn draaicirkel is een belangrijke eigenschap die door de chauffeurs van Tesco waarderen. De chauffeurs zullen de overstap naar de volledig elektrische Iveco eDaily als gemakkelijk ervaren, omdat deze is uitgerust met Iveco’s Hi-Matic automatische transmissie. Deze wordt ook in de dieselvoertuigen toegepast.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie