Bouw Truckcenter Aalsmeer gestart
| 12:14 | Truckstar Redactie

Bouw Truckcenter Aalsmeer gestart

Op het toekomstige bedrijventerrein De Loeten in Aalsmeer aan de nieuwe N201 verrijst momenteel Truck Center Aalsmeer.

De eerste paal werd op dinsdag 20 december geslagen door M. de Block van Truckwash Flowmar, initiatiefnemer van het project. Ook zijn bedrijf krijgt een plek in het truckcentrum nabij de bloemenveiling (Flora) en Schiphol.

Volgens het persbericht dat we van Flowmar ontvingen is er voor de truckwash een nieuwe methode ontwikkeld waarmee vrachtwagens nog sneller en goedkoper gewassen kunnen worden. Wat die methode is, wordt niet vermeld. Overigens zal de nieuwe truckwash met vijf wasstraten geen Flowmar gaan heten, maar ‘Truckwash Aalsmeer’.

Naast het bedrijf van De Block zullen ook vijf andere ondernemingen hun intrek nemen in het transportcentrum. Visser Trailers uit Uithoorn verwacht met de nieuwbouw klanten rondom Aalsmeer en Schiphol nog sneller en efficiënter te kunnen helpen. Ook Smits Truckglass; een glas en reparatiebedrijf uit Best dat op dit moment al een mobiele reparatieservice aanbiedt in en rondom de Veiling Aalsmeer krijgt een plek in het truckcentrum.

Verhuizing
Carrier transportkoeling verhuist van haar huidige locatie in het bedrijfspand van Volvo Aalsmeer naar het truckcentre in verband met de vraag naar ruimte en een goede zichtlocatie. En wie straks onderhoud of reparaties wil laten plegen aan laadkleppen kan daarvoor terecht bij JS laadtechniek.

 
Naast bovengenoemde bedrijven zal er bij het truckcentrum een onbemande Shell dieselpomp verrijzen.

Als alles meezit opent Truckcenter Aalsmeer medio zomer 2012 haar deuren. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie