Bijzonder slecht voorbeeld
| 17:55 | Truckstar Redactie

Bijzonder slecht voorbeeld

Deze week kwam een Nederlandse truck bestuurd door een Nederlandse chauffeur in Duitsland in de berm terecht. Oorzaak: alcohol.

De 58-jarige Nederlandse chauffeur van de truck was op woensdagavond zo dronken dat hij van de weg raakte en vast kwam te zitten in de berm van autobahn 1 tussen Bramsche und Neuenkirchen.

Een alerte collega-chauffeur stopte op de plek des onheils en zag direct dat er alcohol in het spel was. De collega bleef bij de Nederlandse chauffeur totdat de politie ter plekke was.

2,3 promille
Onderzoek van de politie wees uit dat de man een schokkende 2,3 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs kon direct ingeleverd worden, en een boete van 1000 euro werd uitgeschreven. Bovendien zal de man voor de Duitse rechter moeten verschijnen.

Gelukkig leidde de dronkemansrit niet tot echte ongelukken, maar dit had heel anders kunnen aflopen. Het is ongelofelijk dat een Nederlandse, goed opgeleide chauffeur dronken achter het stuur zit.

Dit kunnen we ons niet veroorloven
Dit soort incidenten zijn onvergeeflijk, maar al helemaal niet als je bedenkt dat we het alleen op kwaliteit, vakmanschap, betrouwbaarheid en professionaliteit kunnen winnen van de goedkope lonen-concurrentie.

De truck was overigens geladen met zeventien ton paprika’s en onderweg naar Finland. Met een tachtigtons kraan werd de truck gestabiliseerd en vervolgens uit de berm getrokken. Een stuk vangrail heeft de truck behoed voor kantelen.

Bron: (o.a.) Neue Osnabrücker Zeitung

4 Reacties
  1. We moeten nou niet zo schijnheilig gaan doen omtrent het imago van De Nederlands chauffeur . Menig mens in de transport weet dat er genoeg Nederlandse chauffeurs zijn die weleens met een biertje te veel gaan rijden. Neem als voorbeeld, een gezellige avond op de boot en de volgende morgen zo gezegd; “fris achter het stuur”, dus niet.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie