Appie Happie in problemen
| 11:45 | Truckstar Redactie

Appie Happie in problemen

Rotterdam gaat de overlast van Oost-Europese chauffeurs hard aanpakken. Voor Appie Happie betekent dit echter misschien de doodsteek.

Het terrein rond chauffeurscafé Appie Happie op de Smirnoffweg in de Rotterdamse Waalhaven is momenteel één van de plekken waar vele tientallen Oost-Europese chauffeurs zich iedere nacht verzamelen.

De overlast die dit veroorzaakt is zo erg dat de gemeente, het Havenbedrijf en de politie niet willen wachten tot de opening van een nieuwe, bewaakte truckparking bij Appie Happie op 1 juli. Er geldt vanaf heden een verbod op overnachten rond Appie Happie. De boete voor overnachten is honderd euro, en je wordt weggestuurd.

De doodsteek
Voor Appie Happie lijkt dit echter de doodsteek te zijn. Eigenaar Ab Knoops zegt tegen Truckstar dat hij bang is dat het overnachtingsverbod zijn Nederlandse klandizie doet besluiten elders te gaan eten. Hij kan niet het hoofd boven water houden tot de beveiligde parking geopend is, en de Nederlandse trucks weer terugkomen, zo vreest hij.

Maar, “de situatie is zo uit de hand gelopen dat we nu wel moeten ingrijpen”, zegt Minco van Heezen van het Havenbedrijf in Spits.

De Oost-Europese chauffeurs doen overal hun behoefte, er wordt op zeer onprofessionele wijze onderhoud aan trucks gepleegd en de aanwezigheid van de trucks trekt veel duistere types aan, zoals ladingdieven.

Overigens opent Rotterdam een tijdelijke parkeerplaats, vlakbij, op de Van Meelstraat. Hier kunnen tachtig trucks terecht. Binnenkort lees je in Truckstar een interview met Ab Knoops. 

Zie ook: Bewaakte parkings in Rotterdamse haven

Foto: Een Russische chauffeur rommelt wat, terwijl hij wacht op een terugvracht die niet komt. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie