| 11:14 | Bert Mateboer

Actros in snelle Petronas-stijl

Nico Kramer uit het West-Friese ’t Veld is de eerste eigenrijder die een Mercedes-Benz Actros SilverStar Edition in gebruik heeft genomen. Deze Actros, uitgevoerd in de Mercedes-AMG Petronas kleuren uit de Formule 1, is uitgerust met alle denkbare extra’s.

Als eigenrijder legt Nico jaarlijks gemiddeld 130.000 kilometer af met groepagevervoer in Nederland, Frankrijk, Spanje en Italie. “De striping is mooi om te zien. Normaal ben ik er niet zo van. Mijn vorige Actrossen waren gewoon wit en rood, maar het oog wil ook wat,” vertelt Nico Kramer. “In combinatie met mijn witte koeltrailer is het zelfs nóg beter, dan is het echt een strak geheel!”

Nieuwste veiligheidssystemen

De Actros 2148 LS is onder meer uitgerust met de anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control, het Comfort package, het Zichtpakket en het Safety package. De nieuwste veiligheidssystemen van Mercedes-Benz Trucks, zoals het automatische remsysteem Active Brake Assist 4 en dodehoekassistent SideGuard Assist, vallen daar ook onder.

Het interieur van de GigaSpace-cabine is voorzien van leren stoelen met groene stiknaden, een stijlvol leren dashboard en een leren deurpaneel. Om het geheel af te maken zit op de driedelige mattenset ook een groene bies en het SilverStar Edition logo.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie