Aarts Transport
| 11:00 | Arjan Olsthoorn

Aarts Transport neemt eerste Iveco S-Way in gebruik

Aarts Transport uit Eindhoven nam onlangs hun eerste Iveco S-Way in gebruik. John Steenmetz als eigenaar: “De S-Way ziet er indrukwekkend uit en kent een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Na meer dan een eeuw besloot Aarts Transport in 2017 om Eindhoven in te ruilen voor Veldhoven. Het bedrijf nam die stap met als doel om de opslagcapaciteit voor de e-commercetak te vergroten. Deze vestiging, op het bedrijventerrein De Run, is tevens de standplaats van de nieuwste aanwinst van Aarts. Vanuit daar wordt de Iveco ingezet voor DHL, waarmee zij 24/7 ritten rijden van sorteercentra in Utrecht en Zaltbommel.

EGR-loze S-Way

Het grote voordeel voor het transportbedrijf is dat hun nieuwe vrachtwagen geen gebruik maakt van EGR (uitlaatgasrecirculatie) of een actieve roetfilter om uitlaatgassen volledig te verbranden. Bovendien is er geen sprake van onnodige warmteontwikkeling in de motor en zelfvervuiling van de motor wordt voorkomen door het gepatenteerde HI-SCR systeem van Iveco. Deze zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de uitstoot van roetdeeltjes en een zelfstandige reiniging van de passieve roetfilter. De eerste 450.000 kilometer hoeft Aarts Transport hierdoor geen rekening te houden met het vervangen van het filterelement.

Positief

Inmiddels staat met John Steenmetz alweer de vierde generatie aan het roer bij Aarts. Hij is ontzettend blij met de komst van zijn nieuwe trekker, omdat Aarts Transport toch als een van de eerste transporteurs in Eindhoven en omgeving met een S-Way gaat rijden. De keuze voor de Iveco werd positief beïnvloed door een chauffeur van Aarts Transport. Hij was zó tevreden met zijn Stralis, dat hij een nieuwe Italiaan heeft aanbevolen bij zijn werkgever. De nieuwe trekker met een AS-cabine is compleet uitgevoerd met diverse rijassistentiesystemen, zodat de chauffeurs comfortabele kilometers kunnen maken.

Onder de rook van Eindhoven

Aarts Transport is een écht familiebedrijf onder de rook van Eindhoven. In 2020 is het bedrijf door Sectorinstituut Transport & Logistiek genomineerd voor Leerbedrijf van het Jaar. Zij geven diverse MBO-studenten een podium om zichzelf te ontwikkelen binnen de logistieke & transportsector en bieden hen een baangarantie. Aarts Transport staat in de breedste zin van het woord dus voor ontwikkeling. De komst van de eerste Iveco S-Way sluit hier naadloos op aan. De vloot van Aarts Transport met 32 trekkers, 10 motorwagens en 10 bestelbussen, bestaat hierdoor vanaf heden uit twee Iveco’s.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie