A50 weer open na crash bouwkraan
| 11:22 | Truckstar Redactie

A50 weer open na crash bouwkraan

De Waalbrug bij Ewijk is op 23 januari lange tijd afgesloten geweest nadat een bouwkraan op de brug was gevallen.

De giek van de kraan raakte bij het omvallen, om 15:00 uur ’s middags, de cabine van een passerende vrachtwagen. Wonderlijk genoeg bleef de chauffeur ongedeerd.

Afsluiting A50
Het echte drama werd dan ook de afsluiting van de A50. Nadat in eerste instantie één rijstrook in zuidelijke richting was afgesloten, ging om 16:00 de gehele weg dicht, met eindeloze files op de omliggende wegen als gevolg. Pas om 22:45 uur kon Rijkswaterstaat weer één rijstrook openen. In de loop van de nacht volgden de overige rijstroken.

De kraan stond gepositioneerd in de noordelijke uiterwaarden van de Waal. Rijkswaterstaat bouwt momenteel de tweede Waalbrug voor de verbreding van de A50 tussen de knooppunten Valburg en Ewijk.

Achterover
De kraan was bezig bij de bouw van de pijlers die de nieuwe brug gaan dragen, en viel achterover op de bestaande brug. Hoe dit kon gebeuren, is op dit moment nog onduidelijk. De Arbeidsinspectie is urenlang bezig geweest met een onderzoek, maar bouwvakkers die ter plaatse aan het werk waren, zouden hebben gezegd dat de kraan is weggezakt in de zachte grond.

Overigens zaten twee bouwvakkers na het omvallen van de kraan een uur lang vast op één van de pijlers in aanbouw. Zij werden bevrijd door een hoogwerker.

Bron: De Gelderlander  –   Video en foto: Omroep Gelderland

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie