| 14:04 | Arjan Olsthoorn

600 elektrische Scania’s voor Girteka

Scania en het Europese transportbedrijf Girteka kondigen een uitgebreid nieuw duurzaamheidspartnerschap aan, als onderdeel van de gezamenlijke inzet van de twee bedrijven om de uitstoot van de transportsector te verminderen. De ambitieuze overeenkomst is gericht op de levering van maximaal 600 elektrische Scania’s aan Girteka in de komende vier jaar.

Tegelijkertijd zullen de bedrijven samenwerken aan het opzetten van laadinfrastructuur en het optimaliseren van laadoplossingen. Het doel is om de klimaatemissies van de klanten van Girteka te helpen verminderen tegen concurrerende kosten.

Super

Naast de overeenkomst over elektrische voertuigen, zal de opschaling van duurzaam transport worden gerealiseerd door een inzet van voertuigen met Scania’s nieuwe Super-aandrijflijn. Er zal ook aandacht zijn voor de duurzaamheid van mensen: de bedrijven zijn overeengekomen om samen te werken aan de veiligheid van de bestuurder en de invloed van de bestuurder, met de bedoeling om de voortdurende investering van Girteka in zijn mensen te versnellen.

Girteka Scania Super

‘Verheugd’

“We zijn verheugd om samen te werken met Girteka, die ons doel delen om het transportsysteem duurzamer te maken”, zegt Stefano Fedel, Executive Vice President, Head of Sales and Marketing bij Scania. “Als onderdeel van ons doel om de komende jaren een aanzienlijk aandeel elektrische trucks in onze verkoop te bereiken, is het cruciaal om samen te werken met de belangrijkste belanghebbenden in het Europese transportecosysteem. Het is ook opwindend om de kans te krijgen om samen te werken aan andere aspecten, waaronder duurzaamheid van mensen,” voegt hij eraan toe.

“Duurzaamheid betekent ook veiligheid en gemak voor de chauffeurs, dus ik ben blij dat we samen met Scania kunnen bijdragen aan de algehele groei van de veiligheid op de Europese wegen, met wederzijdse voordelen voor onze klanten, werknemers en gemeenschappen”, zegt Mindaugas Pasilauskas, CEO van ClassTrucks, transport asset management bedrijf van Girteka.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie