59 nieuwe Volvo's voor CB
| 14:59 | Truckstar Redactie

59 nieuwe Volvo’s voor CB

Van Dijk Culemborg ontvangt grote order van logistiek dienstverlener

Logistiek dienstverlener CB (voorheen Centraal Boekhuis) uit Culemborg ontvangt de komende tijd iedere twee weken drie nieuwe vrachtwagens. Na een tijdelijke vervangingsstop en door groei van de onderneming is CB nu toe aan vernieuwing van het wagenpark in Nederland en België. 

De nieuwe trucks worden afgeleverd in de nieuwe huisstijl van CB en voldoen stuk voor stuk aan de Euro 5-EEV norm, danwel Euro 6. 
Ron Lam, manager Vervoer bij CB: ‘Wij hebben al een langlopende relatie met Van Dijk en met Schevers. Dit zorgt ervoor dat zij goed weten wat wij nodig hebben. De nieuwe wagens voldoen aan de hoogste nieuwe emissienorm en zijn bovendien uitgerust met automatische versnellingsbak en anti-diefstal voorzieningen op de laadbakken. Bovendien verzorgt Volvo-dealer Van Dijk de chauffeurstraining ten behoeve van Code 95.’

Han de Bruijn, vestigingsmanager Van Dijk Culemborg: ‘In overleg met CB werken wij aan verbetering van het wagenpark. Optimale beschikbaarheid en functionaliteit van de voertuigen met een zo laag mogelijke kostprijs van het vervoer. Om dit te bereiken leven we ons in, in de strategie en (toekomstige) behoefte van CB.

De omvangrijke order omvat 59 Volvo trucks van verschillende types. Zo worden er voor Nederland 7 FM 4×2 trekkers geleverd met 370 pk uit de 11 liter Euro 5 EEV motor, 32 FL 4×2 bakwagens met de 7 liter 240 pk Euro 5 EEV motor en één Volvo FH 6×2 Euro 6 met 460 pk. Die laatste zal worden ingezet als LZV-combinatie. Aan België worden 19 trucks geleverd, te weten 18 FL 4×2 bakwagens en één FM 4×2 trekker. Deze trucks worden uitgerust met dezelfde motoren als de bovengenoemde Nederlandse voertuigen. 

Foto: Centraal Boekhuis was één van de pioniers op het gebied van rijden met LZV’s. Bovenstaande Euro 6 FH is voor CB de eerste LZV in de nieuwe clubcleuren.  

 

59 nieuwe Volvo's voor CB

FM trekkers uitgerust met Volvo’s 370 pk 11 liter motor in Euro 5 EEV uitvoering

59 nieuwe Volvo's voor CB

FL bakwagens, uitgerust met 7 liter Euro 5 EEV krachtbron

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie