| 15:16 | Arjan Olsthoorn

50 eActros LongHaul trucks voor Hegelmann Group

Mercedes-Benz Trucks presenteerde onlangs op de IAA in Hannover de eActros LongHaul. Het prototype is een voorproefje van de designtaal en tal van technische details voor de toekomstige elektrische langeafstandstransport truck.

Op de beurs ondertekenden het Duitse logistieke bedrijf Hegelmann Group, dat actief is in Europa, en Mercedes-Benz Trucks een intentieverklaring voor de bestelling van 50 eActros LongHaul trucks. De voertuigen worden geleverd aan het familiebedrijf uit Bruchsal met de start van de serieproductie in 2024.

Partners

Stina Fagerman, Head of Sales, Marketing and Services bij Mercedes-Benz Trucks, zegt: “Om het transport voor de toekomst duurzaam en emissievrij te maken, hebben we veel sterke partners aan onze zijde nodig. Daarom zijn we erg blij met deze overeenkomst en het vertrouwen van de Hegelmann Group in het merk Mercedes-Benz Trucks.”

Uitdagingen

Siegfried Hegelmann, Managing Shareholder bij de Hegelmann Group: “Hoe groter het succes, hoe groter de verantwoordelijkheid. We staan ​​open voor uitdagingen en streven tegelijkertijd naar duurzaamheid in onze branche.”

Na de presentatie op de IAA in Hannover zal de eActros LongHaul dit jaar voor het eerst op de openbare weg worden getest. Voor 2023 staan ​​intensieve klanttests met bijna serieproductie-klare prototypes gepland. In dit kader werden in september al intentieverklaringen getekend met Amazon en Rhenus. Vanaf 2024 moet de eActros LongHaul gereed zijn voor serieproductie en levering aan klanten.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie