17 Afghanen in truck Hoek van Holland
| 12:03 | Korneel Luth

17 Afghanen in truck Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagavond zeventien Afghanen aangetroffen in een Duitse truck.

Het gaat om zeven mannen, vier vrouwen en zes jonge kinderen van tussen de 4 en 13 jaar. De groep was afkomstig uit Duitsland. Ze zochten hun heil in Engeland maar hebben nu asiel in Nederland aangevraagd.

Duitse chauffeur gearresteerd

De Duitse chauffeur is gearresteerd. Hij wordt verdacht van mensensmokkel en zit vast zolang het onderzoek gaande is. Het is niet duidelijk of hij weet had van zijn passagiers. De Marechaussee vond de groep Afghanen tijdens de standaard uitreiscontrole. In eerste instantie was er niets vreemds te bespeuren aan de trailer toen de de deuren opengingen. Pas bij nadere inspectie werd de groep gevonden. 

Drie Albanezen

In Hoek van Holland worden vaker illegale migranten aangetroffen. Op vrijdagmorgen werden tevens drie Albaneze mannen van tussen de 20 en 25 jaar uit een trailer gehaald. Zij hadden een gat in het zeil gesneden. Ze zijn ingesloten. Ook werden eerder al een Poolse en een Britse chauffeur aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Lees ook: 

Illegalen in Hoek van Holland

Foto: De Marechaussee in Hoek van Holland is intensiever gaan controleren en treft steeds vaker illegale migranten aan. (ANP) 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie