Vakutrans
| 07:50 | Arjan Olsthoorn

15 D-Tec tanktrailers voor Vakutrans

Vakutrans, onderdeel van de Van Kuijk Groep, is een onderneming die zowel agrariërs als industriële opdrachtgevers bedient door mest, veevoer, slib en afvalwater te vervoeren. Voor dit jaar heeft Vakutrans 15 nieuwe tanktrailers besteld, waarvan er vijf geleverd worden volgens een totaal nieuw concept.

De eerste nieuwe tanktrailers volgens het nieuwe concept zijn inmiddels in gebruik, naar volle tevredenheid. “Onze chauffeurs zijn inderdaad erg positief”, zegt Coen van Kuijk, samen met broer Bart eigenaar van de Van Kuijk Groep. “Net zo positief als wij zijn over de samenwerking met D-Tec. We zijn een partnership aangegaan, D-Tec vanuit hun jarenlange expertise, wij met onze praktijkervaring. Dat resulteerde in een nieuwe tanktrailer die in veel opzichten afwijkt van voorgaande modellen. De trailerbouwer luisterde, dacht mee en wist onze wensen zo om te zetten in een ontwerp dat ruimschoots aan de verwachtingen voldoet.”

Gebruiksvriendelijk

Ook D-Tec directeur Gerrit van Vlastuin kijkt met genoegen terug op de samenwerking én op het mooie resultaat. “De nieuwe wagens zijn kort opgebouwd met starre assen en hebben een dikkere tank. Door hun korte span zijn ze goed manoeuvreerbaar, dus erg gebruiksvriendelijk. Ze hebben een relatief laag eigen gewicht, een van onze standaard uitgangspunten, en daarom kunnen chauffeurs er ook in Duitsland, Frankrijk en België goed mee uit de voeten. Allemaal dingen waarmee we bij het ontwerpen rekening hielden,” vertelt Vlastuin.

Van 3 naar 36 kuub

Het ontstaan van de Van Kuijk Groep voert terug naar 1968. De ouders van Coen en Bart begonnen toen in Helvoirt met een bescheiden loonbedrijf. “Onze ouders werkten met een drijfmesttank met een inhoud van drie kuub. In de tanks van onze nieuwe trailers gaat 36 kuub, een groot verschil! De afgelopen jaren maakten we een enorme groei door en inmiddels rijden er 60 Vakutrans-tanktrailers rond door heel Europa. De uitstraling van ons materieel is daarbij belangrijk. En de D-Tec trailers zijn mooi afgewerkt, netjes aangekleed en voor ons daarmee een perfect visitekaartje!”

Familiebedrijven

Ook D-Tec kent een lange geschiedenis. De kachelsmederij die Jan van Vlastuin in 1958 begon, groeide uit tot een bedrijf dat een begrip is de transportmarkt voor containers en vast-vloeibare producten zoals mest. Van Vlastuin: “Zowel de Van Kuijk Groep als D-Tec Trailers zijn familiebedrijven. Ik denk dat dat bijdraagt aan een prettige samenwerking. Vakutrans gaat nu ook de weg op met het eerste prototype van een starre veevoertanktrailer en we zijn benieuwd waartoe dat leidt. We blijven in ontwikkeling, ieder op ons eigen vakgebied en waar onze wegen kruisen, gaan we graag de samenwerking aan.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie