14 nieuwe FL's voor TNT
| 14:29 | Truckstar Redactie

14 nieuwe FL’s voor TNT

TNT Fashion group heeft onlangs veertien Volvo FL’s in gebruik genomen voor de regionale distributie.

De FL’s vervangen oudere trucks. “Ons materieel bestond al voor een groot deel uit Volvo-trucks”, vertelt Operations Manager Bert Overmaat van TNT Fashion Group. “Onze oude FL-6 modellen waren echter aan het einde van hun cyclus. We hadden eerder al plannen voor vervanging, maar de trucks gingen langer mee dan verwacht.”

Tien van de nieuwe trucks zijn geleverd in 240 pk-uitvoering. Vier hebben 290 pk; deze trucks hebben namelijk een vangmuil-koppeling en trekken geregeld een aanhanger.

Stadsdistributie
Zowel de bakwagens als trailers kunnen pallets en rolcontainers vervoeren, maar ook hangende kleding, wat een vereiste is in de confectiebranche. Omdat de FL’s voornamelijk ingezet worden voor de stadsdistributie, zijn ze uitgerust met een achteruitrijcamera voor extra veiligheid.

I-Sync
De chauffeurs zijn enthousiast over de auto’s en de I-Sync-versnellingsbak. Dat is een bijna-automatische bak waarbij de koppeling ontbreekt maar de chauffeur zelf schakelt via een hendel achter het stuur. Bij TNT zijn zijn ze tevens gelukkig met het brandstofverbruik, wat lager lijkt te liggen dan bij de oude Volvo’s.

TNT Fashion Group is onderdeel van TNT Express en beschikt over een wagenpark van ongeveer 65 bakwagens, trekkers en ander materieel, dat voornamelijk in de Benelux en aangrenzende gebieden actief is.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie