Zweeds protest tegen social dumping
| 11:10 | Truckstar Redactie

Zweeds protest tegen social dumping

In de Zweedse havenstad Göteborg wordt zaterdag een grote manifestatie gehouden tegen ‘social dumping’ in het wegtransport.

In veel landen is het beeld momenteel hetzelfde; Zweden is geen uitzondering: “Wij zien iedere dag vele buitenlandse chauffeurs die tegen veel lagere tarieven in Zweden rijden”, zegt Nisse Petersson van het zweedse Truckers International Association (TIA), één van de initiatiefnemers van het  protest.

“De transporteurs die deze chauffeurs in dienst hebben, buiten ze uit en verstoren de transportmarkt”, zo vervolgt Petersson tegen Trailer.

Twee kolonnes
Op zaterdag zal om 11 uur start een kolonne vrachtwagens vanuit de Denemarken-terminal van Stena Line naar Götaplatsen rijden, een groot plein in de stad. Om 11:15 uur zal er een konvooi vanaf het Grote Theater naar hetzelfde plein vertrekken. 

Daar aangekomen zullen verschillende sprekers duidelijk maken dat het de verkeerde kant op gaat met het transport in Zweden. Ook Zweedse politici zijn uitgenodigd. Zij zullen vragen beantwoorden van chauffeurs. Naast TIA wordt de manifestatie ook georganiseerd door de vakbond Svenska Transportarbetarförbundet en werkgeversorganisatie Sveriges Åkeriföretag.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie