Wolter Koops blijft in Zeewolde
| 11:03 | Truckstar Redactie

Wolter Koops blijft in Zeewolde

Transportbedrijf Wolter Koops, dat eind vorig jaar door brand werd getroffen, gaat herbouwen in Zeewolde.

Dat meldt dagblad De Stentor.

Het transportbedrijf heeft van de gemeente Zeewolde een stuk grond van 8,4 hectare voor de bouw van een nieuw bedrijfspand gekocht op industrieterrein Trekkersveld. De gemeenteraad hield dinsdagavond een extra raadsvergadering om de transactie groen licht te geven.

Bijzonder aan de transactie is, dat de gemeente de oude grond van het bedrijf terugkoopt. Wolter Koops kan op de nieuwe locatie alle activiteiten bij elkaar onderbrengen, in tegenstelling tot voorheen toen de activiteiten waren verspreid over verschillende locaties. Na de brand in november 2012 was het zelfs nodig om tijdelijke locaties in verschillende delen van Nederland bij te huren.

Oplevering eind 2014
Het bedrijf heeft na de brand verschillende opties bekeken voor de herbouw van het bedrijf, ook in andere gemeentes. Door een actieve houding van de gemeente om het bedrijf in Zeewolde te houden en snel handelen koos Koops wederom voor industrieterrein Trekkersveld.

Wolter Koops start zo snel mogelijk met de bouw van het nieuwe logistieke centrum. De oplevering daarvan staat gepland op eind 2014.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie