Wetra Scania
| 11:30 | Rik Werner

Wetra EDC als eerste op pad met New Generation Scania G-cabine

Directeur Marcel Wever van Wetra EDC in Nieuw Amsterdam nam deze week de eerste voor Nederland bestemde New Generation Scania met een G cabine in ontvangst. ,,Hij rijdt als een luxe personenwagen.”

De 370 pk trekker gaat in de regionale distributie rijden, aldus Marcel Wever. ,,Zeg maar Benelux en een beetje Duitsland in. De chauffeur kan daarbij maximaal twee nachten weg zijn dus moet hij goed kunnen slapen. Tegelijkertijd wilde ik de eenheid binnen het bedrijf een beetje behouden, dus moest het wat mij betreft weer een G worden met een standaard dak. Dan heb je goed zicht rondom en een heel nette instaphoogte, wat bij ons echt telt. Maar het betekent ook dat de ruimte boven de voorruit in de kastjes niet extreem groot is. Dat hebben we opgelost door de auto met één bed te bestellen. Daardoor hielden we ruimte genoeg over voor een kastenwand en daarmee is het ruimteprobleem meer dan opgelost. Bovendien staat het chic.”

Wetra  Scania

ACC

Wever koos bij deze G ook voor de ACC-functie. ,,In combinatie net de mooie LED verlichting weet ik zeker dat de chauffeur goed zicht heeft. Maar onze chauffeurs rijden voor ons ook bij nacht en ontij. Dat moet je ze als verantwoordelijke ook de beste middelen meegeven. Daarbij komt dat er dan ook meteen een retarder op het voertuig zit. Dat is veilig als de jongens in België en Duitsland rijden.”

Brandstofverbruik

Wetra EDC kocht de afgelopen jaren verschillende merken om ze goed te kunnen vergelijken. ,,Wij hebben in korte tijd een behoorlijk aantal Scania’s gekocht waaronder vijf met een G-cabine. Ook hebben we Scania’s met de 410 SCR-only motor. Dat we nu wéér voor het merk gekozen hebben, is om meerdere redenen. Ten eerste heeft het brandstofverbruik van de Scania’s ons positief verrast. Onze 410 pk voertuigen rijden gemiddeld 22,7 liter op de honderd. Daarover was ik echt verbaasd, want beter dan 1:4 had ik voor een paar jaar terug niet voor mogelijk gehouden. Daarnaast merken ook wij hier dat er wat krapte op de arbeidsmarkt ontstaat. Met deze NGS hoop ik chauffeurs net iets meer te kunnen bieden. Extra uitstraling dus. En ja, hij rijdt als een luxe personenwagen.”

Lees ook: Nieuwe Scania R450 flexibel inzetbaar.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie