Vos wil leegrijden belastbaar maken
| 15:36 | Truckstar Redactie

Vos wil leegrijden belastbaar maken

Vos Logistics topman Frank Verhoeven wil dat leegrijden belast wordt.

“Je moet het probleem van het leegrijden via de portemonnee aanpakken”, zegt Verhoeven in een interview met Nieuwsblad Transport. De CO2-uitstoot van het transport kan naar beneden als er minder leeggereden wordt.

Meer regulering door de overheid
Verhoeven ziet een rol voor de overheid, en dus een verdere regulering van het wegtransport. Overigens herhaalt hij hiermee een oproep van zijn Britse collega-vervoerder Eddy Stobart, die eerder een vergelijkbare regeling suggereerde voor het wegtransport in Groot-Brittannië.

Eigenbelang
Echter, los van het milieu is het vooral in het belang van grote transporteurs om dit soort dingen te roepen. Zij hoeven doorgaans minder lege kilometers te rijden voor een terugvracht dan kleinere spelers. Als er ooit een heffing komt op leegrijden, versterkt dit hun concurrentie-positie.

2 Reacties
  1. Ja dat is die zelfde Vos. Hij kan dat belastbare deel makkelijk betalen. Echter de kleine bedrijven niet. Als ze de prijzen eens wat beter maken en die badslippers terug trappen naar waar ze horen. Dan hebben we ook weer terugvracht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie