Vernieuwde DAF XF gespot
| 14:01 | Truckstar Redactie

Vernieuwde DAF XF gespot

Er lijkt weinig bijzonders aan deze foto, maar dit is wel degelijk een vernieuwde DAF.

Truckstar-medewerker Iep van der Meer kreeg de foto opgestuurd door een oplettende chauffeur, Antoine Lambooy.

Boven de letters DAF en XF is duidelijk een bredere rand ‘zwart’ te zien dan bij de huidige XF. De grille is dus iets hoger geworden. Dit is nodig omdat Euro 6-motoren meer ruimte nodig hebben voor een betere koeling. Alle truckmerken hebben hier oplossingen voor moeten vinden.

Daarnaast lijkt de daklijn van deze XF wat scherper. Wellicht is dit SpaceCab-dak nu ook van kunststof, net als het dak van de SuperSpace Cab. Overigens verhult het lampenrekje de vorm van de zonneklep.

De conclusie kan bijna niet anders zijn dan dat dit de eerste Euro 6-XF is die we zijn tegengekomen in klant-kleuren. Net als bij vorige generaties nieuwe DAF’s is E. van Wijk weer uitverkoren om te mogen testen.

Kijk ook op Iepieleaks.nl.

3 Reacties
  1. Laat je niet bedotten; dit is slechts een versie van de XF die ook in de VS is gepresenteerd als een nieuw model van Kenworth (ook PACCAR). Deze cabina kan een euro 6 motor herbergen en dient ter test. IK kan mij niet voorstellen dat DAF niet eindelijk t.g.v. Bijvoorbeeld de Bedrijfswagen RAI 2012 een nieuwe cabine zal presenteren. Het is alleen nog wachten tot het moment dat die cabine ergens opmde weg (gecamoufleerd) opduikt!

  2. Ik ben het niet helemal eens dat de grill groter is geworden. Als je kijkt op Iepieleaks.nl. en de cabine vergelijk je met de gele XF dan zijn de openingen hetzelfde, ze hebben alleen een zwarte band toegevoegd. Als ze deze cabine invoeren kan het wel eens klanten gaan kosten.

  3. Tevens kun je naast de koplampen, aan beide kanten, zien dat hier geen lampen zijn geplaatst, maar dat ze hier afdekkapjes achter het glas hebben gedaan, mede om extra ruimte te maken, om alles achter de gril kwijt te kunnen.
    Bij Visbeen rijdt er trouwens ook al 1 in de kleuren.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie