| 10:31 | Robert Servaas

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

Logistiek dienstverlener St van den Brink voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De order bestaat uit twaalf Volvo FM LNG 4×2-trekkers met 420 pk en twee Volvo FH LNG 4×2-trekkers met 460 pk. Aan de keuze voor LNG-trucks liggen meerdere redenen ten grondslag, legt eigenaar Alex van den Brink uit. Duurzaamheid en innovatie zijn al jaren onderdeel van de bedrijfsfilosofie van St van den Brink. Al in 2008 formuleerde het bedrijf de ambitie om de CO2-uitstoot met minimaal 20% te reduceren. “We hebben maar één aarde. En daar moeten we zuinig op zijn. Als logistiek dienstverlener nemen wij onze verantwoordelijkheid en investeren wij continu in technieken die de CO2-uitstoot verminderen. De CO2-uitstoot van Volvo LNG-trucks is 20% lager in vergelijking met dieseltrucks dus dat sluit perfect aan bij onze ambitie. Andere reden om voor LNG-trucks te kiezen, is dat wij ons hiermee onderscheiden van andere transportbedrijven. Steeds meer klanten hechten daar waarde aan. Wij zetten bijvoorbeeld vier LNG-trucks in voor Baars & Bloemhoff, een landelijke leverancier in hoogwaardig decoratief interieur-plaatmateriaal. Zij vinden het uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk om het transport te verduurzamen”, licht Alex van den Brink toe.


Van den Brink wijst daarnaast op de financiële voordelen voor alternatieve aandrijflijnen. “De recente beëindiging van de accijnsteruggaveregeling was een domper, maar gelukkig lijkt het er nu sterk op dat de regeling in een of andere vorm wél gecontinueerd wordt. In Duitsland hoef je met een LNG-truck geen Maut te betalen en in Nederland komt er over een paar jaar een kilometerheffing voor vrachtwagens. Ik verwacht dat je dan met een LNG-truck minder hoeft te betalen.”

St van den Brink heeft 870 medewerkers en is specialist in bouwgerelateerd transport, koel- en vries-, bulk- en huiftransport, contractdistributie en warehousing en beschikt over een opslagfaciliteit van 80.000m². Het bedrijf heeft vestigingen in Ermelo, Harderwijk, Lelystad en Wormerveer en twee eigen werkplaatsen met truckwasstraten in Ermelo en Wormerveer. Het wagenpark bestaat uit 425 getrokken en 500 trekkende eenheden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie