van kaathoven
| 18:08 | Arjan Olsthoorn

Van Kaathoven neemt Volvo FE Electric in gebruik

Recentelijk nam Van Kaathoven een Volvo FE Electric in gebruik voor de inzameling van PMD-afval binnen de gemeente Meierijstad. Een 100% elektrisch aangedreven truck zorgt voor minder fijnstof, minder CO2-uitstoot en minder geluid. Dat waren voor Van Kaathoven en de gemeente Meierijstad redenen om een zware elektrische truck aan te schaffen.

Daarnaast vormde de af fabriek productie een belangrijke motivatie om te kiezen voor Volvo Trucks. Van Kaathoven gelooft in duurzame technologie en past deze toe waar mogelijk. Een afvaltender van de gemeente Meierijstad bood ruimte om duurzame innovaties toe te passen.

Duurzaamheidsambitie

Wethouder Van Rooijen van gemeente Meiereijstad licht toe: “We nemen onze duurzaamheidsambitie serieus. Dat betekent dan ook dat we deze moeten vertalen naar onze inkoop en daar de benodigde middelen voor over moeten hebben. Zoals bij de huisvuilinzameling: in het eisenpakket voor de aanbesteding hebben we partijen gevraagd vervoersdiensten zonder emissies aan te bieden. Van Kaathoven gaf invulling aan die uitdaging door als een van de eerste afvalinzamelaars een order te plaatsen voor een elektrisch voertuig.”

Samenwerking

Naast het uitstoten van minder fijnstof, CO2 en een geluidsreductie speelde ook de samenwerking tussen de verschillende partijen een rol in de uiteindelijke keuze voor Volvo Trucks. “Eén van de koplopers worden van een duurzame vloot kun je niet alleen. Daar zit de kracht van samenwerking in. Wij zetten het elektrische voertuig in voor huishoudelijke inzameling. Daarin werken we als team samen met gemeente Meierijstad, Volvo Trucks Nederland en BAS Truck Center. Ook het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert, wordt door ons hoog gewaardeerd. Hiermee is alle service gewaarborgd zoals bij ieder ander voertuig”, aldus Rob Meulendijks, Directie Van Kaathoven.

De Volvo FE Electric werd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center uit Veghel afgeleverd bij Van Kaathoven in Sint-Oedenrode en rijdt inmiddels door de straten van Meierijstad.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie